15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Inspektor službenim pištoljem ubio ženu!

Pripadnici Policijske uprave Novi Grad sinoć u 22.45 sati obaviješteni su da je u stanu u ulici Bajrama Zenunija, opština Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba ubijena.

Izlaskom na lice mjesta, policajci su zatekli beživotno tijelo B.F. (49), rođena u mjestu Pogredina, opština Cazin, nastanjena na adresi gdje se ubistvo dogodilo.

Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt B.F.

Takođe, u navedenom stanu zatečen je Haris Tabaković (44) rođen u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, koji je izjavio da je iz vatrenog oružja usmrtio B.F.

Tabaković je inače inspektor u FUP-u, a s 49-godišnjakinjom kojoj je, kako nezvanično saznaje Avaz, iz službenog pištolja pucao u glavu, bio je u vezi.

Na licu mjesta je pronađen i izuzet pištolj marke „Glok“ i devet metaka.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, Tabaković je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se