1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Ibrićeva majka: Dabogda se vehabijama desilo gore nego meni!

Dabogda se vehabijama desilo gore od onog što je meni! Bože, šta mi ove vehabije uradiše – kukala je juče Halima Ibrić, majka teroriste Nerdina Ibrića (24), koji je prije tri dana napao policijsku stanicu u Zvorniku i ubio policajca Dragana Đurića, a zatim i sam stradao u okršaju s policijom.

Ekipa Kurira juče je obišla selo Kučić Kulu, gdje je Halima do prije tri dana živjela sa sinom. U vrijeme kad je ekipa stigla, Halimu su tek vratili iz zvorničke policijske stanice. Neutješna, u suzama, dok su je rođaci uzalud umirivali, kukala je i zapomagala.

– Potpuno se promjenio u poslednje vrijeme, nisam mogla da ga prepoznam. Završio je medicinsku školu, imao je mnogo prijatelja, među kojima je bilo i Srba. Ali u poslednje vrijeme je odlazio u Dubnicu kod Kalesije, tamo se klanjao jer je tvrdio da lokalne efendije to ne čine ispravno. Družio se s nekim ljudima iz Šetice, koji su bili ovde. Govorila sam mu da ne ide s njima. Slabo je jeo u poslednje vrijeme. Vidjela sam da nešto razmišlja i da je ćutljiv – jecala je Halima.

Na TV čula za zločin

Teškog glasa prisjeća se da je sina uzalud upozoravala da će otići u smrt, a da je na televiziji čula kakav je zločin počinio.

– Zaveli su ga. Govorila sam mu da će zbog Dubnice otići u smrt i, eto, ostadoh sama – slomljenog glasa, jedva je prozborila Halima, dok su je tješili brat i sestra.

Ostale komšije pričaju da je Nerdin bio tih i povučen mladić, ali i da vjeruju da je sve posledica traume koju sa sobom nosi od prethodnog rata, u kojem mu je stradao otac.

Rođak Rifat Ramić tiho se prisjeća da je pokušao da odgovori od krivog puta kojim je krenuo.

– Zvao me je da mu se priključim, i majku svoju. Pokušavao sam da ga odvratim od priklanjanja vehabijama, ali nije slušao, samo se osmjehivao – rekao je Ramić.

Ziba Ibrić, jedna od rođaka Ibrića, rekla je za Kurir da su u tom mjestu složno živjeli sa Srbima i da su svi u šoku.

Bio tih i miran

– Ni ptica nam se ovde nije namrštila. Ne znam da li je Nerdin bio vehabija. Bio je tih. Prije dva dana sam ga zamolila da mi isječe drva i bez riječi je to uradio – priča Ziba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se