9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Ibrić bio naoružan sa dvije puške i pištoljem

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je danas u Sarajevu da je terorista Nerdin Ibrić bio naoružan sa dvije lovačke puške i pištoljem.

„Uviđajem i operativno-taktičkim metodama policije dokumentovano je da je Nerdin Ibrić sinoć oko 19.00 časova vozilom ušao u krug Policijske stanice u Zvorniku naoružan sa dvije lovačke puške i pištoljem“, rekao je Mektić novinarima.

Prema njegovim riječima, Ibrić je potom izašao iz vozila sa jednom puškom i pištoljem i odmah, bez ikakve naznake, ispalio metak u policajca koji se nalazio na ulazu ispred policijske stanice i ubio ga. Riječ je policajcu Draganu Đuriću.

Mektić je naveo da je, nakon toga, Ibrić ušao u Policijsku stanicu i nasumice pucao po kancelarijama.

„U prvom dijelu, kod ulaza, bila je dežurna operativna služba u kojoj su bila dva policajca. Na njih je ispalio nekoliko metaka i ranio ih“, pojasnio je Mektić.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Mektić je rekao da je terorista potom krenuo dalje i nasumice pucao, duboko ušavši u Policijsku stanicu.

„U trenutku kada se nalazio na kraju hodnika dolazila je smjena jedinice za policijsku podršku i tada je otvorena paljba na Ibrića. U razmjeni vatre napadač je lišen života“, naveo je Mektić.

Upozorenje bez ikakvih detalja

Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH u petak, 24. aprila, upozorila je policijske agencije u BiH na „mogući teroristički akt“.

„Obavještavamo Vas da smo od partnerske službe dobili informaciju da zbog nedavnih hapšenja osoba porijeklom iz BiH koji su planirali izvođenje terorističkih napada u Australiji, iz osvete može doći do izvođenja terorističkih napada negdje na području BiH.

S tim u vezi, molimo Vas da podignete stepen opreza u narednom periodu, a posebno kada su u pitanju međunarodna predstavništva, vjerski objekti, javna okupljališta, te vojni i policijski objekti. Napominjemo da u ovom trenutku ne raspolažemo informacijama koje bi ukazivale na konkretne napade“, navodi se u obavještenju Obavještano-bezbjednosne agencije koje su prenijeli federalni mediji.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se