14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Fotografija maturantkinje iz Sarajeva sakupila čak 22.000 lajkova

SARAJEVO – Maturska fotografija Amine Čengić iz Sarajeva je za četiri dana prikupila preko 22.000 lajkova na društvenoj mreži Facebook.

Ona je oborila rekord Almase Sarajlić, čija je slika „zaradila“ 17.000 lajkova za nepunih nedjelju dana u 2013.

Mediji u regionu su tada prenosili vijest o ljepoti maturantkinje iz Travnika, njenoj jednostavnosti i jedinstvenosti.

Ni Amina ni Almasa nisu očekivale ovakve reakcije u BiH i ovoliko interesovanje za jednom običnom maturskom slikom, piše Dnevni avaz.

„Profilnu sliku sam promijenila 15. aprila i već su mi nakon nekoliko minuta nevjerovatnom brzinom počeli pristizati lajkovi. Zaista sam bila zatečena“, kazala je Amina.

Nakon fotografije koja još kruži Facebookom, Aminin broj prijatelja na ovoj drušvenoj mreži se povećao za 1.000, a broj pratilaca za 2.000.

„Ne posjećujem baš često Facebook. Najviše ga koristim za neke školske potrebe. Kada nešto podijelim sa prijateljima uvijek imam lajkova i komentara, ali definitivno ne u ovom broju“, priča Amina.

Inače, ona je završila Ekonomsku školu u Sarajevu, a planira da upiše Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Kako kaže, želja za bavljenjem kriminalistikom joj se javila najviše gledajući razne filmove i serije sa ovom tematikom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se