5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Episkop Hrizostom služio liturgiju u Karakaju

ZVORNIK – Njegovo preostveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom služio je juče, uz sasluženje sveštenstva, svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Hristova Vaskrsenja u Karakaju kod Zvornika.

Nakon liturgije obavljena je litija oko crkve i rezan slavski kolač, čime je ova crkva proslavila istoimenu krsnu slavu.

Hrizostom je, obraćajući se vjernicima, rekao da je praznik Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista najveći i najčudesniji praznik u istoriji roda ljudskoga, jer je praznik koji je pobijedio sve.

„To je praznik kada Gospod mijenja zakon smrti, zakon grijeha i vlast đavola. Sve ono što je do vaskrsenja bilo dominantno kaš što je zakon mržnje, nepravde, pobijeđen je na Veliki petak vaskrsenjem Hristovim kao znak pobjede dobra i ljubavi nad svim zalima, svim nepravdama i mržnjama“, rekao je Hrizostom.

On je naglasio da zato treba da se radujemo, ne samo što je Hristos vaskrsao, nego što je svojim vaskrsenjem život vječni darovao svima onima koji su prije njega čakali vaskrsenje mrtvih.

„Gospod nam daje sve, samo treba da uzmemo da se trudimo, da ono što nam je Gospod podario vaskrsenjem, svojim stradanjem, da to imamo kao najveće bogatstvo, najveće blago koje se ničim ne može mjeriti i u tome je tajna vaskrsenja Hristova“, rekao je episkop i podsjetio da je praznik vaskrsenja Hristova praznik nad svim praznicima.

Zbog aktivnog učešća u životu crkve božije u Karakaju, vladika Hrizostom je uručio arhijerejske pohvale Dušici Savić i Borislavu Stevanoviću iz Karakaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se