9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Drina oslabljena u derbiju začelja

Nakon dvonedjeljne pauze i brojnih turbulencija, fudbaleri Drine nastavljaju bitku za opstanak u Premijer ligi BiH.

Poraz od Mladosti u 18. kolu bio je dovoljan Upravnom odboru kluba da smijeni trenera Dragana Mićića a na njegovo mjesto je postavljen Srđan Bajić. Njegov debi na klupi Drine, u polufinalu Kupa RS, prošao je neslavno jer je Drina poražena 2:1.

Pred Bajićem je novi izazov a to je gostovanje kod njegovog nekadašnjeg kluba Radnika iz Bijeljine.

„Poznajem ekipu Radnika dobro, proveo sam dvije godine u Bijeljini. Znam dosta igrača, pogotovo one koje sam trenirao a poznajem i kvalitete igrača koji su stigli u zimskom prelaznom roku, tako da nema nekih nepoznanica. Nadam se da će to biti jedan pravi, istinski derbi i jedna prava prvenstvena muška utakmica“, rekao je Bajić.

Osvrnuvši se na poraz od Krupe u srijedu, Bajić je istakao da nije nezadovoljan jer su fudbaleri dali maksimum.

„Nismo slavno završili tu utakmicu ali nisam nezadovoljan iz prostog razloga što su momci dali maksimum u jednoj dobroj utakmici. Stvorili smo dosta šansi, nismo ih iskoristili, napravili smo nekoliko grešaka i iz njih smo primili golove. Nadam se da ćemo iz toga izvući neke pozitivne stvari. Nikad nije lako kad se gube utakmice ali jednostavno nemamo vremena da razmišljamo o tome. Noć je bila sasvim dovoljna da se prespava i da tu utakmicu stavimo ad akta i da se okrenemo utakmici protiv Radnika“, ističe Bajić.

Drina će u „derbiju začelja“ biti oslabljena neigranjem dva fudbalera iz zadnje linije zbog problema sa kartonima. Štoper Slavko Ćulibrk je dobio crveni karton u duelu sa ekipom Mladosti dok je u istoj utakmici lijevi bek Dejan Blagojević „zaradio“ treći žuti karton.

Utakmicu, koja će biti odigrana u Ugljeviku zbog renoviranja stadiona u Bijeljini, sudiće Husein Terzić iz Travnika dok će mu pomoćnici biti Dženan Milić i Enes Đozić, obojica iz Sarajeva. Četvrti sudija je Predrag Stankić iz Bijeljine.

Delegat susreta je Haris Gvozden iz Sarajeva dok je kontrolor suđenja Aleksandar Risić iz Modriče.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se