4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Predstavnici boračke populacije u Zvorniku: Direktan napad na Srpsku, njene institucije i narod

Predstavnici boračke populacije u opštini Zvornik ističu da teroristički akt u ovom gradu predstavlja direktan napad na Republiku Srpsku, njene institucije i narod, te da daju punu podršku Vladi Srpske da u skladu sa Ustavom razvije potrebne policijske strukture radi bezbjednosti svojih građana.

Nakon današnje vanredne sjednice opštinske Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila i Udruženja ratnih vojnih invalida Zvornik saopšteno je da srpske političke partije na nivou Republike Srpske i BiH treba da se ujedine u borbi protiv terorizma.

„Tražimo da se sve srpske političke partije na nivou Republike Srpske i BiH ujedine u borbi protiv terorizma, da prestanu sa međusobnim osuđivanjima i s obzirom na ozbiljnost situacije zajednički nastupe na svim frontovima i kroz zajedničko djelovanje pokažu jedinstvo srpskog naroda u zaštiti Srpske i njenih građana“, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici boračke populacije, kako se navodi, ulažu velike napore da bi se smirile tenzije koje izražavaju demobilisani borci, porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi, tražeći da pred institucijama opštine i u gradu izraze protest zbog terorističkog napada u Zvorniku.

Predsjedništva ove tri organizacije postigla su dogovor da će se protest održati čim se za to steknu potrebni bezbjednosni uslovi.

Predstavnici boračke populacije opštine Zvornik traže da se 29. april proglasi danom žalosti u ovoj opštini, a ako je moguće i na nivou Republike Srpske.

„Pozivamo sve članove boračkih udruženja i organizacija koje djeluju na području opštine Zvornik da povećaju budnost i ako primijete bilo kakva neuobičajena dešavanja i pojave da ih prijave Stanici javne bezbjednosti Zvornik“, dodaje se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se