2 C
Zvornik
20. април 2024.

Danas svježije sa sunčanim periodima

U većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH danas će biti malo svježije u odnosu na juče, sa sunčanim periodima.

Na istoku će preovladavti oblačno uz postepeno razvedravanje, a u ostalim predjelima pretežno sunčano vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 12, na jugu malo toplije, do 15 stepeni, dok će u višim predjelima biti hladnije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Na jugu Hercegovine jutros je bilo najtoplije, u Neumu i Stocu u 8.00 časova izmjereno je devet stepeni, Mostaru osam, Trebinju sedam.

U Bijeljini i Bileći bilo je pet stepeni, a stepen niže u Prijedoru, Zvorniku, Višegradu, Gradišci i Gradačcu.

U Banjaluci, Doboju, Goraždu i Zenici izmjerena su tri stepena, Srpcu, Foči, Novom Gradu, Bihaću, Jajcu, Livnu, Sanskom Mostu i Tuzli dva, Bugojnu, Drvaru, Rudom i Mlječanici jedan, a nula u Srebrenici, Sarajevu, Ribniku, Nevesinju i Šipovu.

Minus jedan bilo je u Mrkonjić Gradu i Kneževu, minus dva na Sokocu i Mrakovici i u Kupresu, minus tri u Driniću, na Čemernu i u Kalinoviku.

Na Han Pijesku i u Istočnom Drvaru izmjerena su minus četiri stepena, a Bjelašnica je sa minus 11 stepeni bila najhladnija.

Visina snijega jutros u 8.00 časova na Čemernu je iznosila 23 centimetra, na Han Pijesku 21. Manjeg snijega ima u Kneževu, Istočnom Drvaru, na Sokocu, Mrakovici, u Kalinoviku i Mrkonjić Gradu.

U protekla 24 časa najviše padavina bilo je u Istočnom Drvaru – sedam litara po metru kvadratnom, na Mrakovici šest, u Srebrenici, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu četiri, Prijedoru, Ribniku, na Han Pijesku i Sokocu tri, Banjaluci, Doboju i Šipovu dva litra po metru kvadratnom.

Manja količina padavina registrovana je i u Srpcu, Foči, Bijeljini, Rudom, Čemernu i Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se