18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

BISERI ZVORNIČKOG FUDBALA: Tri brata igraju za Drinu

U FK Drini iz Zvornika treniraju i igraju tri brata Nikolića

ZVORNIK – Rijetki su slučajevi, da u jednom fudbalskom klubu treniraju i igraju dvojica, a pogotovo trojica braće. Prijatan izuzetak su tri brata Nikolića- Živko, Milan i Lazar, koji iako mladi već godinama treniraju i igraju u fudbalskom klubu „Drina“ iz Zvornika.

Najstarji Živko ima 19 godina. Fudbal je počeo da trenira kada je pošao u osnovnu školu 2003. godine.

– Trenutno sam u juniorskoj selekciji, a već dvije i po godine treniram i sa prvim timom. Debitovao sam za najbolji tim Drine prije dvije godine na Kup utakmici sa Leotarem iz Trebinja. Fudbal sam zavolio jer mi je i otac Brano trenirao i igrao dok smo bili u Ilijašu, a djedovi su mi iz poznate fudbalske porodice Bajić. Igram veznog igrača, po potrebi zadnjeg i prednjeg. Želja mi je da što više napredujem i postanem standardni prvotimac Drine, rekao nam je Živko Nikolić.

Smatra da mu je brzina i skok igra najveći adut. Planira da jednog dana zaigra za Crvenu zvezdu.

– Za moj fudbalski razvoj zaslužni su najprije treneri Zoran Obradović i Jovan Lazić, a sada me treniraju Veljko Cvjetinović i Aco Kostić.U prvom timu trenerali su me Dragan Mićić, a sada mi je šef Srđan Bajić. Fudbalki uzori su mi Nemanja Matić, u svijetu Lionel Mesi, a u sportu uopšte Novak Đoković, dodao je Živko.

Srednji brat Nikolića, Milan ima 17 godina, a igra na poziciji desnog krila. Počeo je trenirati sa nepunih šest godina gledajući starijeg brata.

– I meni su trenirali isti treneri kao i Živka. Po meni za desno krilo je najbitnije da ima brzinu, dribling i dobar centarašut. Mislim da su mi to i osnovne vrline, a moram više poraditi na snazi i kondiciji. Inače za napredak u fudbalu najbitniji je talenat ali ako se ne trenira naporno, onda se ni talenat neće razviti, kaže nam Milan

Za njegov fudbalski ukus najbolji je Edin Azar iz Čelzija, a za popularne „plavce“ iz Londona i navija. Želja mu je završi školu i da jednog dana zaigra u Crvenoj zvezdi.

Milana u društvu zovu Montoja jer je mnogo brz kao i popularni vozač „Formule 1“.

Da li što je najmlađi, a isto tako talentovan kao i braća, najsimpatičniji od sva trojice braće je Lazar. Koliko je disciplinovan, nije htio da nam priđe za razgovor dok nije pitao trenera Acu Kostića.

– Imam sedam godina, a počeo sam treniratui fudbal kada sam napunuo četiri godine. Pošto sam stalno gledao braću, poželio da i ja treniram, što mi se ostavruje u školi fudbala Drine. Braća mi kažu da pimplam loptu kao Tirke iz filma „Montevideo Bog te video“. Treniraju me Veljko Cvjetinović, Aco Kostić i Aleksandar Vasić, kaže nam Lazar.

Njegovi uzori su Ronaldo, Mesi i Neimar. Od reprezentacija najviše voli Brazil, a od klubova kao i braća „crvene bele“ iz Beograda.

Svu trojicu braće treniro profesor fudbala Veljko Cvjetinović.

– Milina je raditi sa mladim fudbalerima u Drini, a pogotovu sa braćom Nikolić. Oni su oličenje pravih sportista, izuzetno su talentovani, marljivi na treninzima, a povrh svega dobri učenici. Živko je kapiten juniorske selekcije, a Milan će to biti naredne godine. Možda, najmlađi Lazar za svoje godine pokazuje da je najveći talenat od sva tri brata. On ima sedam godina, a sigurno bi mogao trenirati sa tri ili četiri godine strarije generacije. Oni će sigurno u narednom periodu biti nosioci igre u prvom timu Drine, a mislim da će stvoriti uspješne fudbalske karijere, rekao nam je Cvjetinović.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se