5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Ameri odveli Zvezdu u Evroligu!

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde pobjedili su Partizan 81:73 i sa 3-1 u seriji plasirali se u finale ABA lige, i što je još važnije u Evroligu.

Crveno-bijeli su loše počeli meč, gubili su deset razlike u prvom periodu, ali su zahvaljujući mnogo boljem šutu preokrenuli do poluvremena i u nastavku održavali vođstvo, javlja B92.

Junaci Zvezdine pobjede bila su dvojica Amerikanaca, Čarls Dženskins je blistao u prvom, a Markus Vilijams u drugom poluvremenu, sa po 19 poena.

Dok je Dženkins pogađao uglavnom u prvom poluvremenu i sa osam uzastopnih poena vratio Zvezdu u egal poslije +10 za Paartizan, Vilijams se razigrao u drugom dijelu, te sa šest poena u nizu krajem trećeg perioda vjerovatno prelomio meč. Dabl-dabl je ostvario Boban Marjanović sa 12 poena i 14 skokova. Dvocifren učinak imali su još Nikola Kalinić sa 11 i Luka Mitrović sa 10 poena.

Partizan je imao samo jednog raspoloženog igrača, ali 25 poena i 7 skokova Eda Murića nije bilo dovoljno za “majstoricu”. Slovenca je dobro pratio samo Nikola Milutinov sa 13 poena uz 8 skokova, opet je podbacio Aleksandar Pavlović sa samo 3 poena (0/7 iz igre), dok je Milosavljević dobro otvorio meč sa nekoliko atraktivnih koševa, ali su ga poslije faulovi zaustavili na devet poena, do isključenja u 27 minutu.

Zvezda je dobila prvi meč 73:64, Partizan je napravio “brejk” u drugom sa 70:68, da bi crveno-bijeli uzvratili u subotu 95:85. U drugom polufinalu igraće se “majstorica”, Cedevita je sa dvije pobjede u Zagrebu vratila seriju protiv Budućnosti u Podgoricu.

Partizan je bolje otvorio meč, serijma koševa Milosavljevića i Murića, uz pomoć Mačvana, crno-bijeli stižu do dvocifrene prednosti sredinom prvog perioda (21:11), ali Dženkins sa osam uzastopnih poena uz trojku Kalinića vraćaju Zvezdu u egal poslije uvodnih deset minuta (24:22).

Uslijedila je žestoka borba dvije odbrane u drugoj četvrtini, crno-bijeli su sve teže dolazili do poena, ali ni igračima Zvezde nije išlo najbolje u napadu. Ipak, nadmoć domaćina u skoku crveno-bijeli su u finišu poluvremena nadoknadili sa nekoliko trojki, te preokrenuli na koš prednosti na poluvremenu (36:38).

Iako je Partizan kontrolisao skok i opet dobro pokrivao Marjanovića u reketu, Zvezda je sve to nadoknadila sa šest trojki (od 15), dok su crno-bijeli postigli samo jednu za 20 minuta (od 8).

U trećem periodu tempo je još više usporen, Partizan je nastavio da se muči u napadu, ali je imao raspoloženog Murića (15p), koji je sa tri trojke održavao crno-bijele u igri. Zvezda je imala više raspoloženih igrača, Kalinić i Jović su pogađali u prvoj polovini, Mitrović i sve bolji Vilijams u drugoj polovini četvrtine, te stekla maksimalnih devet poena prednosti. Crno-bijeli su ušli i u probleme sa faulovima, jer su po četiri napravili Akojon i Milosavljević, pa su zaostajali šest poena pred posljednjih deset minuta (58:64).

Zvezda je jakom odbranom nastavila da kontroliše ritam meča i u posljednjem periodu, u međuvremenu je stao šut i Murića, a Partizan nije imao drugog raspoloženog igrača da ga vrati u igru, pa su crveno-bijeli sa 81:73 stigli do konačne pobjede.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se