14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Ambasadorke zvorničkog ženskog fudbala

Valentina Šakotić i Milica Jović oslonci ekipe „Radnik Etno selo Stanišić“ iz Bjeljine

ZVORNIK – Ženski fudbal u Zvorniku, za razliku od muškog, nema tradiciju. Ne postoji organizovani klub, pa su one najtalentovanije fudbalerke prinuđene da treniraju i igraju van svoje opštine.

Među takve talente spadaju i mlade Valentina Šakotić iz Donjeg Šepka i Milica Jović, koja živi u Branjevu, najvećem izbjegličkom naselju u Republici Srpskoj. One su među najboljim fudbalerkama ekipe „Radnik Etno selo Stanišić“, koja se uspješno takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nedavno su Bijeljinke pobjedom nad ekipom Gradine iz Srebrenika od 4:1, uspjele da obezbjede opstanak u Premijer ligi, a imaju priliku da se bore i za treće mjesto. Šakotićeva igra na poziciji desnog krila i stigla je do seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

– Ja sam počela igrati fudbal sa dječacima u fudbalskom klubu „Napredak“ iz Donjeg Šepka. Vremenom sa zavoljela najvažniju sporednu stvar na svjetu i postala članica bijeljinskog premijerligaša. Lijepo nam je u Bijeljini, gdje imamo sve uslove za rad i napredovanje. Ženski fudbal u Bosni i Hercegovini, obzirom na uslove, ne zaostaje mnogo za evropskim što smo pokazale na nedavnom međunarodnom turniru u Hrvatskoj, kada smo igrale neriješeno sa ekipom Francuske, rekla nam je Šakotićeva.

Milica Jović ima 18 godine i igra na mjestu špica.

– I ja sam kao i Valentina počela u „Napretku“, a već dvije godine sam članica ekipe iz Bijeljine. Postigla sam do sada devet golova i najbolji sam strjelac ekipe u ovoj sezoni. Za sada sam član reprezentacije Bosne i Hercegivine uzrasta do 19 godina, a želja mi je da kao i Valentina stignem do dresa seniorske reprezentacije BiH, rekla nam je Jovićeva.

Najzaslužniji za njihov razvoj u vrsne napadače je trener Dragan Jevtić.

– Obje Zvoničanke su veoma talentovane, marljive na treninzima i imaju sve uslove za napredovanje. Naš cilj je da pružimo uslove svim mladim djevojkama da razvijaju svoj talenat i da u omiljenoij igri postignu najveći nivo, a za to imaju sve uslove u našem klubu, rekao nam je Jevtić.

                                       D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se