15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

ALUMINA: Isplata stimulativnog dijela nastavlja se i za aprilsku platu

ZVORNIIK – Zaposleni u kompaniji „Alumina“ imaće stimulativni dio i uz aprilsku platu, dogovorili su predstavnici Sindikata metalske industrije i rudarstva i menadžmenta „Alumine“.

Prema ovom dogovoru, radnicima „Alumine“ će uz platu za april biti isplaćen stimulativni dio u iznosu od 173 KM, koji je i u proteklom periodu redovno bio na listi primanja zaposlenih u najvećem zvorničkom kolektivu.

„Radimo i činimo sve da bi napravili bolju poziciju za kompaniju, a samim tim i za radnike“, rekao je Mile Matić, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“.

On je predstavnike sindikata upoznao sa aktuelnom situacijom u ovom privrednom društvu, naglašavajući da se samo kroz kvalitetno izvršavanje radnih zadataka može očuvati status preduzeća na evropskom i svjetskom tržištu.

Na sastanku Sindikata i menadžmenta kompanije u čijem radu je učestvovao i Tane Peulić, predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, razgovaralo se i o isplati regresa za 2015. godinu.

„Saglasili smo se da tokom maja održimo nove pregovore na kojima ćemo utvrditi visinu, vrijeme i način isplate regresa za radnike „Alumine“ – istakao je Peulić.

Peulić je rekao da je postignut dogovor da se dostignuti nivo primanja radnika neće umanjivati, već će se kroz naredne pregovore stvarati uslovi za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih.

Predstavnici Sindikata, sa današnjeg sastanka, apelovali su na sve zaposlene u „Alumini“ da svoje radne zadatke izvršavaju kvalitetno i na vrijeme kako bi kompanija ostvarila dobar proizvodni rezultat a samim tim bi se i stvorili uslovi za pobošanje materijalnog položaja radnika.

Sindikаt metаlske industrije i rudаrstvа pokrenuće аktivnosti zа nаbаvku ugljа zа rаdnike privrednog društvа „Aluminа“ čim se utvrde cijene i uslovi isporuke.

Sindikаlni odbor je donio odluku dа pokrene inicijаtivu kod nаdležnih orgаnа SO Zvornik dа ulicа u Kаrаkаju ponese nаziv prvog i istаknutog direktorа Fabrike glinice „Birač“ Jevte Subotićа, koji je preminuo 11. jаnuаra ove godine.

Sindikalni odbor i predsjednik Granskog sindikikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić, uputili su, povodom predstojećeg 1. maja-Međunarodnog praznika rada, iskrene čestitke svim zaposlenim radnicima u „Alumini“, sa željom da se dostignuti nivo radničkih prava očuva, ostvare veći proizvodni rezultati, kao i nova zapošljavanja i bolji materijalni položaj.

U radu sastanka učestvovali su i predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić, zatim potpredsjednici Živka Pavlović i Milutin Grujić, kao i član Republičkog odbora sindikata metalske industrije i rudarstva Milan Marković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se