12 C
Zvornik
25. април 2024.

Zvornik: Mladencima, poeziji i proljeću u čast

ZVORNIK – Za mladence koji su sklopili brak prethodne godine danas su recitovali, glumili i svirali učenici Tehničkog školskog centra, pjevalo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“ i igrali članovi ansambla SPKD „Prosvjeta“.

Jer, njima u čast, ali i povodom dolaska proljeća i Svjetskog dana poezije, priređena je današnja manifestacija koju je organizovala zvornička SPKD „Prosvjeta“.

– Ovo je osamnaesta godina kako organizujemo ovu poetsko-muzičku manifestaciju sa ciljem oživljavanja naših narodnih običaja, upoznavanja sa svjetskom i našom poezijom koja je simbol ljubavi i pozdravljanja proljeća koje je simbol rađanja i života. Sve to želimo da podijelimo sa našom publikom, a i da mladencima poželimo sreću i dug bračni život. Ove godine prijavilo ih se 20 i za njih je Opština Zvornik pripremila prigodne poklone, dok su čestitke izradili članovi Kreativne sekcije naše „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ – rekao je predsjednik zvorničke SPKD „Prosvjeta“ Radosav Perić.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović naglasio je da Opština podržava brojne kulturne manifestacije među kojima je i ova koja veliča ljubav, rađanje, bračni život.

Na kraju poetsko-muzičke večeri mladencima su prigodne poklone uručili članovi Kreativne sekcije „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ i „Prosvjetinog“ Folklornog ansambla.

Pored najljepših poruka koje su im, recitujući, glumeći i pjevajući uputili učesnici programa, mladim bračnim parovima poruku je uputio i bračni par koji je ove godine obilježio 65 godina braka, Stoja i Slavko Pavlović.

– Volite se i praštajte jedno drugome – rekli su Pavlovići kojima je takođe uručen poklon.

Pokrovitelj tradicionalne manifestacije bila je Opština Zvornik, a domaćin Dom omladine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se