5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Zamjenik načelnika posjetio pripremna odjeljenja u Križevićima i Oraovcu (foto)

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović posjetio je danas pripremna odjeljenja u školi u Križevićima i u Oraovcu u kojima boravi ukupno 32 djece.

Ovo su dva od ukupno sedam pripremnih odjeljenja u ruralnim mjesnim zajednicama koje je otvorio Dječiji vrtić „Naša radost“, a čiji rad finasira Opština Zvornik.

„Pored četiri pripremna odjeljenja u gradu koje finansira resorno ministarstvo, i Opština Zvornik odlučila se da finansira odjeljenja, prije svega u ruralnim mjesnim zajednicama, tako da djeci koja nisu u mogućnosti da idu u vrtić u gradu to obezbijedimo u njihovim mjesnim zajednicama. Cilj nam je da što više djece koja ove godine polaze u prvi razred uključimo u pripremna odjeljenja. Roditelji djece nemaju finansijsku obavezu prema pripremnim pdjeljenjima, odnosno za njih je sve besplatno, jer sve u cjelosti finansira Opština“, rekao je Ivanović koji je mališanima danas podijelio slatke i slane grickalice.

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković istakao je da je ova ustanova u saradnji sa Opštinom, resornim ministarstvom i školama otvorila ukupno 11 pripremnih odjeljenja od kojih sedam u ruralnim mjesnim zajednicama.

„U pripremna odjeljenja u Branjevu, Roćeviću, Karakaju, Ceru, Tršiću, Oraovcu i Križevićima imamo ukupno 145 djece, dok u još četiri odjeljenja u gradu imamo još oko 100 djece. Interesovanje roditelja je i veće, ali nemaju mogućnost da dovedu djecu do ovih odjeljenja i zbog toga pokušavamo da obezbijedimo kombi kojim bi mogli djecu da dovozimo. Zahvaljujem se na razumijevanju i podršci rokovodstva opštine Zvornik koje svake godine izdvaja sve više sredstava za finansiranje predškolskog programa, a zahvaljujemo se i ministarstvu prosvjete“, rekao je Stanković.

On je napomenuo da je ovo treća godina kako se organizuju pripremna odjeljenja po ruralnim mjesnim zajednicama, istakavši da su prve godine bila dva odjeljenja, sljedeće četiri, a ove godine čak sedam.

U Dječijem vrtiću „Naša radost“ ima ukupno 485 djece, što u stalnom borakvu što kroz pripremna i igraonička odjeljenja, što je do sada najveći broj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se