5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Stanje bezbjednosti na području opštine Zvornik u prošloj godini može se okarakterisati kao dobro

ZVORNIK – Stanje bezbjednosti na području opštine Zvornik u prošloj godini može se okarakterisati kao dobro, s obzirom da nije došlo do značajnijeg povećanja težih krivičnih djela, kao i da je procenat njihove rasvetljenosti povećan.

Informaciju o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području opštine Zvornik u prošloj godini koju je na danšnjoj sjednici usvojila Skupština opštine Zvornik ističe se da je smanjen broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira koji nije narušavan u većem obimu, kao i da nisu evidentirana teška krivična djela koja bi ugrozila bezbjednost ili značajnije izazvala uznemirenost građana. Takođe je smanjen broj saobraćajnih nezgoda.

Načelnik Stanice javne bezbijednosti Stanimir Vidović rekao je da je počinjeno 587 krivičnih djela ili 118 više nego 2013. godine, dodavši da su ta krivična djela otkrivena operativnim radom policije na terenu, ne kroz prijave, što je dobro.

– Do ovog povećanja uglavnom je došlo zbog povećanja onih krivičnih djela koja se karakterišu kao djela manje društvene opasnosti, a koja su nastala zbog učestalih krađa električne energije, a na to je uticao i veliki broj otkrivenih falsifikovanih diploma o položenom ispitu za vozače motornih vozila – rekao je Vidović.

Procenat rasvetljenosti krivičnih djela je 70,3 odsto i veći je za 4,46 odsto u odnosu na 2013. godinu.

U 2014. godini u oblasti javnog reda i mira registrovano je 147 prekršaja, dok je u istom vremenskom periodu prethodne godine registrovano 44 prekršaja više.

U prošloj godini na području koje pokriva Stanica javne bezbjednosti Zvornik dogodilo se 255 saobraćajnih nezgoda ili 19 manje u odnosu na 2013. godinu.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su poginula što je za 50 odsto manje nego prethodne godine, dok je 19 lica zadobilo teže tjelesne povrede, a 7 lakše tjelesne povrede.

Danas je usvojen i Zaključak kojim Skupština opštine traži od MUP-a formiranje Centra javne bezbijednosti u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se