23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

RVI Zvornik: Izmjeniti odluku o legalizaciji placeva ili blokada SO Zvornik

ZVORNIK – Ukoliko Skupština opštine /SO/ Zvornik na narednom zasjedanju ne uvrsti u dnevni red inicijativu za izmjenu skupštinske odluku o legalizaciji placeva ratnim vojnim invalidima /RVI/, članovi Udruženja RVI blokiraće rad lokalnog parlamenta, rakao je danas predsjednik Udruženja RVI Zvornik Dragislav Mijanović.

Mijanović je na konferenciji za novinare pojasnio da će se članovi Udruženja RVI okupljati pred početak rada SO okupljati i čekati stav odbornika po ovom pitanju.

„Ako odbornici SO uvrste u dnevni red izmjenu odluke o legalizaciji placeva za RVI odgađamo proteste“, rekao je Mijanović.

Podsjećajući da je 350 RVI dobilo placeve za za gradnju porodičnih kuća, Mijanović je rekao da je samo deset odsto RVI uspjelo u prošloj godini da otkupi placeve, dok ostali nisu bili u mogućnosti zbog lošeg opšteg ekonomskog stanja.

Mijanović je rekao da je zvorničko Udruženje RVI, 21. februara ove godine, uputilo zahtjev opštini Zvornik za podnošenje prijedloga SO Zvornik za dodjelu placeva besplatno ili u naknadi od 0,50 do 1,00 KM po metru kvadratnom, koji su dodjeljeni RVI od prve do desete kategorije.

„Zbog lošeg ekonosmskog stanja, koje se manifestuje i na opštinu Zvornik, te zbog velikih troškova sprovođenja postupka legalizacije, znatan broj RVI nije u mogućnosti da sprovede cjelokupnu proceduru za dobijanje naknadnog odobrenja za gradnju i upotrebu objekta, zbog čega je potrebna izmjena odluk o legalizaicji placeva“, rekao je Mijanović.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojana Ivanovića potvrdio je da je Udruženje RVI uputilo zahtjev da se ta tačka uvrsti u dnevnog red sjednice SO Zvornik koja će biti održana u četvrtak, 19. marta 2015. godine.

„Na sastanku, koji smo imali juče, sa predstavnicima ovog Udruženja i opštinske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila dogovoreno je da će ta tačka biti predmet dnevnog reda na SO“, rekao je Ivanović.

On je naglasio da je na sastanku rečeno da će se tim kategorijama, sve što bude do opštine Zvornik, izaći u susret u skladu sa Zakonom i nadležnostima koje opština ima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se