8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Normalizovano odvijanje saobraćaja na putu Tuzla-Zvornik

Zbog snijega na kolovozu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Tuzla-Zvornik, preko Crnog Vrha, bilo je otežano. Iz preduzeća Zvornik Putevi, zaduženog za održavanje ovog putnog pravci, rekli su nam da je saobraćaj na ovoj putnoj dionici  noramlizovan i da je put u očišćen tako da se na ovom putnom pravcu saobraća bez problema.

Takođe, do 7:45 sati zbog odrona bilo je otežano odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina na dionici Banj Brdo-Priboj, u mjestu Podgora. Nakon uklanjanja odrona ponovo se saobraća ovim magistralnim putem.

Saobraćaj se danas na većini puteva u RS odvija bez zastoja, a vozi se po mokrim i klizavim kolovozima. U Hercegovini, za sada nema padavina pa se vozi po mjestimično vlažnim kolovozima. Na svim dionicama koje vode preko planinskih prevoja u ostalom dijelu RS na kolovozima ima raskvašenog snijega ili bljuzgavice u visini os 2-3 cm.Iako su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i vrše čišćenje i posipanje, vozačima ipak skrećemo pažnju na opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.Na regionalnom putu Dobro Polje-Kalinovik jak vjetar stvara sniježne nanose na kolovozu.

Na magistralnom putu M-18 Trnovo-Miljevina-Brod na Drini vozače upozoravamo na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Regionalni putevi R-433 Ulog-Klanci i regionalni put R-434-a Jelašica-Miljevina (put prohodan iz pravca Kalinovika do prevoja Vratlo i iz pravca Miljevine do Kliješta) zbog visokih sniježnih smetova neprohodni.

U usjecima i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Izdavajamo putne pravce: M-4 Banja Luka-Teslić, R-412 Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, R-413 Karanovac-Kneževo-Ugar, R-415 Šipovo-Strojice, M-18 Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini,R-454 Bratunac-Skelani, R-454а Ljubovijski most-Drinjača, R-455 Šekovići- Caparde,Brodar-Rudo,Višegrad-Vardište i Rogatica-Ustiprača.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, koja je i zakonski obavezna, a zbog ovih vremenskih uslova i neophodna.

Zbog izvođenja radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici „Jakupovci“ i obuke osoblja za rad na naplati putarine, na dijelu autoputa E 661 Gradiška-Banja Luka, na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja . Vozačima preporučujemo opreznu vožnju i poštovanje saobraćajne signalizacije.
Na dionici mag. puta M-18 Brod na Drini-(granica BiH/CG) Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara. (Rješenje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (broj 13.03/345-103/15).

Radovi

Zbog radova na dionici mag. puta M-14 Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja. Vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. (Predviđeno je da radovi traju do 25.03.2015.godine.)
Na dionici mag. puta M-16, dionica Karanovac-granica RS/FBiH (Ugar) u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj, na magistralnom putu M-17 Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova).(Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2015.godine.).

Regionalni putevi

Radi izvođenja radova na deminiranju terena dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na reg. putu R-472 Polje-Podnovlje (lokalitet Gornji Božinovci 5) u vremenu od 09:00 do 15:00h (Predviđeno je da radovi traju do 15.05.2015.godine.) i na reg. putu R-465 Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji u vremenu od 08 do 16:00 h ( u periodu od10.03.2015. godine. do 10.05.2015.godine).

Na regionalnim putevima R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka i R-414 Karanovac-Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj „vozačke solidarnosti“ – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavjestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja „vozačke solidarnosti“ – 066/823-000.

FEDERACIJA

Zbog snijega na kolovozu otežano se saobraća na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč-Mlinište. U ostalim dijelovima F BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putevima, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin kolovoz je mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se