12 C
Zvornik
20. април 2024.

Nezapamćeni protesti – penzioneri ogorčeni na Vladu!

GLAVNI GRAD – Više od 15 000 penzionera se danas okupilo ispred pošte u našem glavnom gradu protestvujući protiv Vlade. Konkretno, oni protestvuju protiv poštara Vlade Torbice koji je odlučio da ode u penziju.

Iz razgovora sa okupljenim i ogorčenim penzionerima saznajemo da je poštar Vlada pokrivao teritoriju šireg centra grada (od Damirove kafane do Stoletovog nelegalnog kioska) i da je penzije isporučivao bez kašnjenja osim ako penzija legne u utorak kada se imenovani poštar znao zarakijati, ali već u subotu ili nedelju bi on svima uredno dostavio penziju.

„Ovo je nedopustivo! To je jedini pošten poštar u državi. Treba da se zna da Vlada nikad nijednog penzionera nije zavrnuo za više od 20 evra. Svakog od nas je poštovao, a naročito udovice i samohrane majke koje su se nekako radovale više njemu nego samoj penziji ili dodatku koji dobijaju od države. Znao je on ko je od nas šećeraš pa nije insistirao na slađoj kafi da nam ne bi pravio zazubice, mada većina nas više ni nema svoje zube. Nikad, ali nikad nam nije psovao babe kako to neki drugi poštari rade. Znao je Vlada i ko od nas slabije vidi pa je u njegovo ime potpisivao prijem penzije. Dobro, nekada bi omaškom u ime penzionera potpisao i formulare za kredit, ali su to sve bili sitni iznosi do maksimum 5 hiljada evra, te bi se na kraju sve to dobro završavalo – s obzirom na brzinu rada sudova u većini takvih sporova penzioneri ne bi ni dočekali kraj sudskog postupka i sve bi nekako došlo na svoje. Šta još da vam kažem, Vlada je jednostavno unosio toplinu u naše domove – znao je da popravlja radijatore što malo koji poštar danas zna“, rekao nam je u jednom dahu jedan od naših sagovornika.

Informacija da poštar Vlada Torbica ide u penziju prosto je pokosila naše starije sugrađane koji su se spontano organizovali i došli na ovaj veliki protest ispred zgrade pošte. Prema informacijama sa kojima raspolažemo na ovih 15000 okupljenih penzionera trebalo je da bude još sedam do osam hiljada njih, ali su se zadržali u besplatnoj vožnji gradskim prevozom ili u raspravama sa trgovcima i šalterskim radnicima, što im je uobičajena dnevna praksa. Kako saznajemo, jedan od penzionera koji živi par kilometara dalje i čiji Vlada uopšte nije poštar, se u znak solidarnosti uputio na protest, ali se usput zamislio i izgubio pa ga sad traži pola države.

Ono što se sada može ugledati na platou ispred pošte jesu ogorčeni penzioneri koji u rukama drže transparente na kojima između ostalog piše: „Dole Vlada“, „Gore Vlada“, „Imal’ ko da pozajmi ranisan?“, „Povoljno izdajem sobu u studentskom domu“, „Ubi me visok pritisak, a sad još i ovo“, „Grand Show je prevara“, „Devizni penzos traži studenticu druge godine pravnog za druženje utorkom i petkom – šifra četvrtak“ i slično…

Ono što se mi u redakciji pitamo jeste ko će Vladi isplaćivati penziju kada Vlada ode u penziju i da li će jednako dobro poštovati osvedočenu poštarsku etiku?

Za kraj ovog informisanja sa terena samo da dodamo da se upravo desilo nešto neočekivano – ispred zgrade pošte su ostale samo penzionerke dok su penzioneri pobacali svoje transparente i mahnito počeli trčati za automobilom na čijem krovu se nalazi ogromna reklama „Lako se diže!“. Upravo nam jedna penzionerka objašnjava da će se svi oni ubrzo vratiti kada shvate da se radi o reklami za kredite, a ne o još jednom preparatu za sreću na prirodnoj bazi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se