10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Neprihvatljivo postavljanje ratne zastave u parlamentu BiH

BANJALUKA – Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Lazar Prodanović izjavio je da će zatražiti da bude ispitano ko je dao saglasnost da u parlamentu BiH bude održan skup na kojem su istaknute ratne zastave takozvane Armije BiH i kojem su prisustvovali ljudi osumnjičeni da su umiješani u ratne zločine.

Prodanović je rekao da je neprihvatljiva zloupotreba najviše zakonodavne institucije u BiH koja predstavlja sva tri naroda za održavanje skupova na kojima se ističu ratna obilježja jedne od zaraćenih strana.

On je podsjetio da saglasnost za korištenje sale parlamenta BiH daju predsjedavajući oba doma.

On je za „Glas Srpske“ rekao da je 1. mart za srpski narod asocijacija na referendum na kome je jedan narod preglasan i kome je rečeno da je nepoželjan u BiH.

„Ovi iritirajući potezi sigurno neće doprinijeti povjerenju i razumijevanju u BiH“, rekao je Prodanović.

Ratna zastava takozvane Armije BiH istaknuta je na svečanoj akademiji, koja je juče održana u velikoj sali parlamenta BiH povodom 1. marta, koji se u Federaciji BiH slavi kao dan nezavisnosti BiH.

Federalni mediji objavili su juče da je predsjednik savjeta mjesne zajednice Kozarac kod Prijedora Ekrem Hadžić pozvan u policijsku stanicu zbog postavljanja zastave BiH na glavnoj gradskoj saobraćajnici povodom obilježavanja 1. marta.

Odbornik u Gradskoj skupštini Prijedor Zlatko Škerić rekao je da su u policiji od Hadžića tražili uklanjanje zastave, navodeći da je njeno isticanje trebalo ranije najaviti.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se