12 C
Zvornik
23. април 2024.

Mali Zvornik ponovo u nemilosti prirode

Ponovo se aktiviralo klizište kod Starog mosta u Malom Zvorniku. Nova količina zemlje i mulja, pod okriljem noći, slila se na magistralni, državni put I B reda, broj 28, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici do jutarnjih sati bio prekinut, uz neprekidni rad mehanizacije. Angažovan je utovarivač „Ravnaja“ A.D. i skip Preduzeća za puteve Valjevo, javlja Loznica.info

Nakon čišćenja nanosa, ekipa JKP „Drina“, od 4.15, započela je spiranje kolovoza i čišćenje šahti, kako bi saobraćaj „drinskom magistralom“ fukcionisao nesmetano, bez zastoja, u oba smera, naravno uz pojačan nadzor i oprez.

Ugrožen je i nedavno saniran gasovod koji snabdijeva korisnike daljinskog grijanja u MZ Centar (Kolonija), ali su nakon mjera predostrožnosti radijatori bili zagrijani oko 8.30 . Grejanje je u funkciji.

Ovo nije jedina nevolja koju je kišni period nametnuo stanovnicima opštine Mali Zvornik. Veća količina padavina, zabilježena proteklih dana, u kontinuitetu, doprinijela je pokretanju klizišta (tecišta) koja parališu saobraćaj, kretanje stanovništva i redovno snabdijevanje.

Od juče su ponovo aktivirana nova, ali i već poznata klizišta. Klizište u Katićima je trenutno najopasnije, to je ogromno klizište preko puta zaseoka Petrovići u Donjoj Trešnjici, prema Planini, potom tecište u Erićima, od Sakara ka Budišiću, koje je prijetnja domaćinstvima i saobraćaju na magistrali, klizište na području Čitluk-Culine, a u četvrtak je u zaseoku Smiljanići, pokrenuto manje klizište koje mještanima ograničava prohodnost tim krajem, opustošenim u majskim poplavama. Mještani odsječenih zaseoka (Ropović, Reka, Podgaj Selčni Do i Planina) sami su preuzeli stvar u svoje ruke, dok lokalna samouprava ne bude u mogućnosti da nastavi sanaciju ovog izolovanog puta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se