15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

LŠ: Fudbaleri Atletika dočekuju ekipu Bajera

Fudbaleri Atletika dočekuju večeras od 20 časova i 45 minuta, ekipu Bajera u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona.

Prvi susret ove dvije ekipe, odigran u Leverskuzenu, završio je pobjedom njemačkog kluba rezultatom 1:0.

Ekipa Dijega Simeone ne igra u zavidnoj formi i u posljednja tri susreta Primere zabilježila je tri remija. Madriđani su u posljednjem kolu odigrali bez golova na gostovanju kod Espanjola, i tako pali na četvrto mjesto u prvenstvu, dok je na treće mjesto izbila Valensija.

Atletiko će u meču s Bajerom biti oslabljen neigranjem Portugalca Tijaga, koji je u prvom duelu odigranom na „Baj areni“ zaradio isljučenje, a zbog suspenzije u timu Dijega Simeonea neće biti ni Dijega Godina.

S druge strane, „farmaceuti“ imaju maksimalan učinak u protekla tri kola Bundeslige, a uspjeli su eliminisati i Kajzerslautern iz Kupa. Leverkuzen drži četvrtu poziciju u prvenstu i na „Visente Kalderon“ putuje nakon pobjede nad Štutgartom. Pored toga, njemački klub nije primio gol u posljednjih pet utakmica, piše RTRS.

Pored susreta odigranog na „Baj areni“ ove sezone, Atletiko i Bajer sastali su se još u grupnoj fazi elitnog klupskog takmičenja 2010. godine, i oba susreta završena su identičnim rezultatom (1:1).

U drugoj utakmici večeri Monako će na stadionu „Luj Drugi“ ugostiti Arenal. „Kneževi“ su napravili veliki posao savladavši u prvoj utakmici „tobdžije“ rezultatom 3:1.

Monako u protekle tri utakmice u prvenstvu bilježi poraz (do PSŽ-a), te dva trijumfa (protiv Evijana i Bastije) i trenutno je na četvrtoj poziciji u prvenstvu.

Fudbaleri Monaka se nadaju da će sačuvati prednost iz prvog susreta i izboriti prvo četvrtfinale još od 2004. godine, kada su poraženi u finalu od Porta.

S druge strane, Arsenal je u seriji pobjeda od početka februara (ako se ne uzme u obzir poraz od Monaka u proteklom susretu), a najzvučnija pobjeda je ona protiv Mančester junajteda u četvrtfinalu FA Kupa. „Tobdžije“ putuju na stadion „Luj Drugi“ nakon pobjede u Premijer ligi nad Vest Hemom.

Utakmica u Monaku biće posebna za menadžera londonskog kluba Arsena Vengera, koji je kao trener Monaka 1988. godine osvojio prvenstvo Francuske, te s francuskom ekipom došao do trofeja pobjednika nacionalnog Kupa 1991. godine.

Obje sutrašnje revanš utakmice osmine finala Lige šampiona igraju se od 20 časova i 45 minuta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se