2 C
Zvornik
19. април 2024.

FS RS za Premijer ligu sa 12 klubova

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske podržao je prijedlog skraćenja Premijer lige BiH na 12 klubova.

Ipak, na jučerašnjoj sjednici odlučeno je da se o tom prijedlogu izjasni Skupština FS RS koja će se sastati 14. aprila u Banjaluci. Članovi IO zastupaju stav da u prvoj sezoni nakon skraćenja Premijer lige sa 16 na 12 ekipa Republika Srpska ima zagarantovanu trećinu učesnika (četiri kluba) od kojih bi tri ostala u ligi plus šampion Prve lige Republike Srpske. S tim prijedlogom skupština FS RS ići će ka skupštini FS BiH koja je zakazana za 16. april u Sarajevu.

Na istoj sjednici aktuelni generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković dobio je novi mandat i u idućih pet godina obavljaće istu funkciju. Izvještaj o ostvarenju budžeta za 2014. i usvajanje budžeta za ovu godinu skinut je sa dnevnog reda jer su materijali tek juče bili završeni pa će se o tome raspravljati na idućoj sjednici zakazanoj za 27. mart.

Usvojen je elaborat Komisije za procjenu šteta u klubovima nastale u prošlogodišnjim poplavama i ukupna šteta iznosi 1.220.750 maraka. FS RS ima pravo na 50 odsto sredstava koje će FIFA i UEFA doznačiti FS BiH, a trebalo bi ima pripasti oko milion maraka.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se