13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik sa poslanicima prvog saziva NSRS: GraditI apsolutno jedinstvo u Srpskoj

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i poslanici prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske zaključili su danas u Banjaluci da je u Srpskoj neophodno graditi apsolutno jedinstvo i da na principijelnim nacionalnim i državnim pitanjima ne smije biti nikakih razlika.

Dodik je istakao da je u tom pogledu potrebno obezbijediti dijalog svih relevantnih političkih faktora u Srpskoj.

„Potrebno je graditi i zajedničke strategije da bi Republika Srpska bila osnažena i dobro pozicionirana“, rekao je novinarima Dodik, nakon sastanka sa poslanicima prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, odnosno članovima Asocijacije stvaralaca Republike Srpske.

On je naglasio da bi u narednom periodu trebalo da, u okviru Asocijacije stvaralaca Republike Srpske, bude održana debata u kojoj bi učestvovali svi relevantni nosioci vlasti i političkog života.

Dodik je podsjetio da su članovi Asocijacije stvaralaca Republike Srpske, odnosno poslanici iz prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, donijeli sve vitalne odluke za formiranje Srpske, Ustav, zakone i državne akte.

„Vidljiv je interes ove asocijacije za jačanje Republike Srpske. Ovo su ljudi koji su u najizazovnijim vremenima jedinstveno gradili političke stavove i izgradili Republiku Srpsku“, kaže Dodik.

On je najavio da će do kraja ovog mjeseca ovoj asocijaciji biti priznat status organizacije od javnog interesa.

„Mnogi od članova ove asocijacije su izgubili određene poslove i nisu uspjeli da riješe egzistencijalna pitanja, te ćemo zbog toga usvojiti novi propis kojim će biti regulisana doživotna prava članova prvog saziva parlamenta Srpske. Taj propis će biti izrađen u narednih mjesec – dva, tako da će u ovoj godini biti utvrđena njihova prava“, rekao je Dodik.

On je najavio da će 24. oktobar, odnosno dan kada je održana prva sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti proglašen danom ove institucije, kada će biti uručene i prigodne nagrade.

Predsjednik prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik istakao je da je prijatno iznenađen brigom institucija Srpske za poslanicima iz ovog saziva i željom da im se oda određeno priznanje.

„Svi smo saglasni da je potrebno izgraditi političko jedinstvo u Srpskoj bez otupljivanja opozicionih prava. U ovom vremenu se brižno treba čuvati Republika Srpska i nadam se da će svi današnji zaključci biti realizovani, te da će Srpska biti stabilna“, rekao je Krajišnik.

Govoreći o izbornoj skupštini SDS-a, koja bi trebalo da bude održana krajem aprila, Krajišnik je naveo da bi bilo dobro da u strukturi vlasti u toj partiji bude što više članova koji su je osnovali.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se