18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas i sutra promotivna izložba udruženje Zvonik

ZVORNIK – Danas i sutra u Zvorniku će biti održana promotivna izložba udruženja građana „Zvonik“ na kojoj će biti predstavljeni radovi koje su stvorili članovi ovog udruženja na kreativnim radionicama.

Ovo udruženje koje postoji već dvije godine Zvorniku, provodi svoje aktivnosti kroz kreativne radionice u vidu psiho-socijalne podrške za članove i korisnike.

Udruženje je osnovano u maju 2013. godine i ima za cilj da pomogne i pruži podršku porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju. Zvonik je udruženje građana humanitarnog karaktera, neprofitna, vanstranačka, multietnička nevladina organizacija. Jedan od osnivača udruženja i predsjednica, Novka Rašević kaže da svoje aktivnosti obavljaju tri dana u sedmici u prostorijama koje su dobili na korišćenje od zvorničkog Doma omladine.

-Naši ciljevi su mnogobrojni, ali ono što posebno možemo izdvojiti je pružanje podrške licima sa problemima mentalnog zdravlja i borba protiv stigme i diskriminacije, kao i prevencija bolesti i promocija zdravih stilova života sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja kao integralnog dijela opšteg zdravlja – kaže Rašević.

Uduženje sve aktivnosti provodi uz pomoć volontera.

-Sve se održava zahvaljujući volonterskom radu naših članova raznih profila, koji svojim nesebičnim zalaganjem sprovode aktivnosti na radionicama i druženjima – priča nam Novka i dodaje da je udruženje otvoreno za sve ljude, svi su dobrodošli da zajedničkim radom i snagama još bolje rade na poboljšanju opšteg zdravlja i kvaliteta života.

Udruženje će danas i sutra od 16 časova u galeriji „Foaje“ Doma omladine Zvornik postaviti izložbu radova koji su nastali na kreativnim radionica i koje su stvorili članovi radionice. Izložba ima za cilj  promociju, kako stvaralaštva članova udruženja, tako i samog udruženja i opšteg zdravlja i kvaliteta života. Izložba će ujedno imati humanitarni karakter, pa će se ovim putem prikupljati sredstva za podršku radu Zvonika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se