5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Zastrašujuće: Avion sa 58 putnika udario u most i pao u rijeku, ima mrtvih

TAJPEJ – Avion tajvanske kompanije „Trans Azija ervejz“ jutros je udario u most i pao u plitku rijeku malo poslije polijetanja, kada je poginulo najmanje 23 ljudi, 20 se i dalje vode kao nestali, pa se očekuje da će broj žrtava porasti, saopštili su zvaničnici.

Nesreću je nekim čudom preživjelo 15 putnika, pošto se avion, kratko po poletanju, zanjihao i proleteo između zgrada, desnim krilom zakačio nadvožnjak s mostom i zabio se nadole u plitku reku Kilung.

Dramatični snimci nesreće, koje je jedan vozač objavio na „Tviteru“, prikazuju avion kako se naginje u blizini autoputa ubrzo po polijetanju.

Na televizijskim snimcima prikazano je kako preživjeli nose prsluke za spasavanje i plivaju dalje od olupine. Ostale, uključujući jedno dijete, na obalu su prebacili spasioci.

Zvaničnici kažu da se u avionu nalazio 31 turista iz Kine.

[mom_video type=“youtube“ id=“6BIsUCQEv_8″]

Direktor „TransAzije“ Čen Sinde poklonio se duboko na televizijskoj konferenciji za novinare i izvinio se putnicima i posadi.

Pilot je oglasio uzbunu neposredno poslije polijetanja i rekao u posljednjoj poruci da je jedan motor otkazao.

Šef tajvanske civilne avijacije Lin Tih Ming rekao je da je avion posljednji put prošao tehničko servisiranje 26. januara. Pilot je imao 4.916 časova leta, a kopilot 6.922.

Vrijeme je prilikom polijetanja aviona tipa „ATR 72-600“ bilo vedro.

„TransAzija“ je treći po veličini avionski prevoznik u Tajvanu. Jedan njen avion tipa „ATR 72-500“ srušio se pri pokušaju slijetanja na ostrvu Pengu prošle godine. Tada je poginulo 48 od 58 putnika i članova posade.

Povezane vijesti: STRAVIČAN SNIMAK: Putnički avion udara u most i ruši se u rijeku, najmanje 12 mrtvih (video)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se