18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Vatra progutala još dva života

KOTOR VAROŠ, PRNJAVOR – Anđa Bogdanić (78) iz Maslovara kod Kotor Varoša i Zoran Blagojević (54) iz Prnjavora nastradali su u dva odvojena požara .

Do požara u kojem je nastradala starica Bogdanić došlo je juče ujutro nešto prije šest časova u kući u kojoj je živjela sama u Maslovarama.

Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ nije bio završen uviđaj, a pretpostavlja se da je kuću zapalio šporet ili neispravna elektroinstalacija.

Mirko Bogdanić, sin nesretne starice, ispričao je da njegova majka živjela sedam godina sama i da je on prvi primijetio vatru i dim iz kuće.

– Živim stotinjak metara dalje od kuće gdje je živjela moja majka i juče oko šest časova primijetio sam kako dim i vatra izbijaju iz kuće. Odmah sam pozvao vatrogasce i otrčao do kuće, međutim bilo je kasno – istakao je Bogdanić.

On je rekao da je pokušao da uđe u kuću, ali od dima i vatre nije mogao prići.

– Ubrzo su došli i vatrogasci koji su ugasili vatru i izvukli tijelo. Nikada ranije u kući nije bilo problema sa instalacijama, pa najvjerovatnije da je vatra iz šporeta   izazvala požar – rekao je Bogdanić.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je vatrogascima problem predstavljalo što se kuća nalazi na veoma nepristupačnom terenu.

– Kuća je na brdu pored puta i nema pravog puta koji vodi do nje, a i snijeg nije bio očišćen. Zbog toga vatrogasci nisu mogli kamionom da dođu do kuće, već su korišćene „lade nive“, uz pomoć kojih je lokalizovan požar – pojasnio je naš izvor.

Nakon što su ugasili vatru, vatrogasci iz Kotor Varoša juče su očistili zgarište kako bi inspektori protivpožarne zaštite mogli obaviti uviđaj i utvrditi šta je tačan uzrok požara.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je do drugog požara u kojem je nastradao Blagojević došlo u subotu, a da je požar izazvan njegovom nepažnjom.

– Obavljen je uviđaj i nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na postojanje krivičnog djela. O požaru je upoznat i dežurni tužilac – rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama Blagojević je u subotu bio u kući i pušio cigaretu, te je navjerovatnije zaspao i cigareta mu je pala na posteljinu.

– Plamen se ubrzo proširio i Blagojević se najvjerovatnije ugušio od dima. Kada su vatrogasci ugasili vatru, našli su tijelo Blagojevića u krevetu i bilo je do pola ugljenisano – pojasnio je naš izvor.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se