5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama

ZVORNIK – Preduzeća i samostalni preduzetnici koji su u 2014. godini pretrpjeli štete od poplava neće plaćati opštinsku komunalnu taksu na istaknutu firmu za 2015. godinu. Ovo je omogućeno na osnovu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama koju je danas usvojila lokalna skupština na redovnom zasijedanju.

Prema Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama privredna društva – preduzeća i samostalni predizetnici koji su pretrpjeli štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama oslobađaju se plaćanja opštinske komunalne takse na istakntu firmu za 2015. godinu.

Izmjenama i dopunama je utvrđeno da iznos komunalne takse ne može biti veći od iznosa utvrđene štete, kao i da će se olobađanje od plaćanja komunalne takse vršiti na osnovu potvrde koju izdaje Glavna komisija za procjenu štete od poplava.

Odluka je donesena na osnovu opredijeljenosti Opštinske uprave opštine Zvornik da u skladu sa mogućnostima pomogne preduzećima i preduzetnicima da barem djelimično saniraju pretrpljne štete od poplava.

Prihodi optine Zvornik u ovoj godini biće umanjeni za oko 29.000 KM, koliko iznosi ukupan iznos komunalne takse za 25 preduzeća i 10 preduzetnika koji su pretrpjeli štete od poplava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se