15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Uskoro kupovina novog navalnog vatrogasnog vozila

Za potrebe opštinske Službe profesionalne vatrogasne jedinice biće kupljeno novo navalno vatrogasno vozilo za gašenje požara vodom i pjenom za šta će biti izdvojeno 296.000 KM.

Vozilo će biti obezbijeđeno na osnovu Ugovora o nabavci koji je načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović juče potpisao sa isporučiocem „Euromodusom“.

Sredstva za kupovinu obezbjeđuju Vatrogasni savez Republike Srpske u iznosu 185.000 KM i Opština Zvornik u iznosu 111.000 KM.

Šef opštinske Službe profesionalne vatrogasne jedinice Slaviša Milić rekao je da ovo vozilo po konstrukciji i opremljenosti pripada grupi navalnih vozila i namijenjeno je za brze intervencije gašenja požara i čvrstih zapaljivih materija, požara lakozapaljivih tečnosti i gasova. Zapremina vozila je 3.000 litara vode i 300 litara pjene.

Služba profesinalne vatrogasne jedinice ima četiri navalna vozila čiji je prosjek starosti oko 30 godina i dva specijalna vozila, zbog čega je, kako je Milić istakao, kupovina novog vozila, koje će biti isporučeno u roku od 180 dana, veoma značajna.

„Mi smo u prošloj godini kupili i 30 komleta radnih uniformi za vatrogasce, a u toku je procedura za nabavku pumpe za pretakanje CO2 gasa za potrebe vatrogasnog servisa. U ovoj godini iz sredstava Vatrogasnog saveza planiramo da kupimo dva čamca sa kompletnom opremom za spašavanje na vodi, a u narednoj godini i novo vatrogasno vozilo za gašenje šumskih požara“, istakao je Milić.

Milić je dodao da su vatrogasci u protekloj godini imali ukupno 73 intervencije, a od početka ove godine zabilježeno je 11 intervencija na dimnjacima, kontejnerima i tehničkih ntervencija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se