23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uhapšeno šest selafija koji iz BiH krenuli za Siriju

SARAJEVO – Na području Unsko-sanskog kantona, Maglaja i Kantona Sarajevo slobode je lišeno šest lica koja su iz BiH krenula u pravcu Sirije, kako bi se pridružila strukturama „Islamske države“ i učestvovala u ratnom sukobu u toj zemlji – saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Riječ je o pripadnicima radikalnih vjerskih pokreta, neki od njih su lišeni slobode na graničnim prelazima na području Unsko-sanskog kantona, a lišena su slobode i lica za koje postoje dokazi da su organizatori nezakonitog odlaska državljana BiH u Siriju.

U saopštenju se navodi da su ova lica osumnjičena za krivično djelo finansiranja terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, te krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Pripadnici Sipe i Granične policije izvršili su hapšenje postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, priivredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

U akciji je ostvarena značajna saradnja sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova akcija rezultat je odlučnosti Tužilaštva BiH i policijskih i bezbjednocnih agencija BiH u borbi protiv terorizma, a u interesu istrage javnosti i medijima se ne može dati više informacija i detalja, navedeno je u saopštenju.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se