10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Uhapšeno petoro osumnjičenih za organizovani kriminal

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ u operativnoj akciji „Marker 4“ uhapsili su petoro osumnjičenih za organizovani kriminal i pretresli objekte na sedam lokacija na području Modriče, Šamca, Doboja i Kostajnice, saopšteno je danas iz Sipe.

Slobode su lišena lica sa inicijalima M.G./47/, D.M. /35/, B.Đ. /52/, D.O. /48/ i Ž.Đ. /42/ zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom rada na ovom predmetu do sada su privremeno oduzeta četiri kilograma zeljaste biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu, 16 kilograma eksploziva /vojni i plastični/, više vrsta eksplozivnih sredstava, veći broj municije različitog kalibra, 12 detonatorskih kapisli, dvije automatske puške, jedna poluautomatska puška, osam lovačkih pušaka, četiri pištolja i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Ove aktivnosti realizovane su po naredbama Okružnog suda iz Banjaluke i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Policijski službenici Sipe u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu koja je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih lica.

Lica lišena slobode privedena su sinoć u službene prostorije Sipe u regionalnoj kancelariji u Banjaluci, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske na dalje postupanje.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se