23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uhapšen jer je silovao osmogodišnjeg dječaka

SARAJEVO – E. Š. iz sarajevskog naselja Buča Potok uhapšen je prija dva dana, te mu je Tužilaštvo predložilo jednomjesečno pritvor zbog sumnje da je seksualno napastvovao osmogodišnjeg dječaka.

„Sve što vam možemo kazati jeste da je pritvor osumnjičenom predložen zbog sumnje da bi mogao ometati krivični postupak, uticati na svjedoke ili sakriti i izmijeniti dokaze“, kazali su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako „Avaz“ saznaje od izvora bliskog porodici zlostavljanog dječaka u ovaj mučni upetljani su i roditelji osumnjičenog pedofila.

Majka od osumnjičenog je čuvala osmogodišanjaka, a on je to iskoristio te je zlostavljao dječaka. Inače dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu prije nekoliko dana, te je sve prijavljeno policiji. Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje akjo bilo šta kaže.

E. Š. je takođe u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela, a sumnjiči se za krivično djelo spolni odnos sa djetetom.

„Pritvor osumnjičenom E. Š. može trajati do 12. marta 2015. godine ili do nove odluke suda“, kazali su nam iz Opštinskog suda Sarajevo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se