9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Ući u proceduru imenovanja Savjeta ministara i federalne Vlade

Predsjedništvo SDA prihvatilo je danas informaciju o toku implementacije izbornih rezultata i očekuje da se što prije uđe u proceduru imenovanja novog sastava Savjeta ministara BiH i Vlade Federacije BiH. 

SDA u saopštenju, objavljenom nakon sjednice Predsjedništva stranke, navodi da se očekuje da se što prije okonča proces uspostavljanja kantonalnih vlada. 

U saopštenju se navodi da Predsjedništvo SDA pozdravlja i podržava izjavu o evropskim integracijama BiH, koja predstavlja važan korak u procesu pridruživanja BiH sa EU. 

„Pozivamo i druge političke stranke da podrže izjavu o neopozivoj opredijeljenosti reformama kako bi BiH mogla aktivirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, te podnijeti kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU“, navodi se u saopštenju. 

Predsjedništvo SDA zahtijeva od svih kantonalnih vlada da se povratnicima, posebno onim u Republiku Srpsku, omogući puni paket zdravstvene zaštite, kao i za stanovnike u tim kantonima. 

„Nedopustivo je da se zbog tog problema, kao i zbog drugih statusnih pitanja, povratnici po drugi put dovode u situaciju da napuštaju svoje ognjište. SDA daje punu podršku potpunom povratku na prijeratna prebivališta, između ostalog i kroz pružanje ovakvog vida zdravstvene zaštite“, navodi se u saopštenju. 

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA usvojen je i prijedlog dodatnih kriterijuma za predlaganje kandidata na pozicije u izvršnim tijelima. 

Na zahtjev Glavnog odbora, Predsjedništvo SDA je utvrdilo Informaciju o provođenju kadrovske politike u SDA, koja će biti razmatrana na narednoj sjednici Glavnog odbora. 

Redovna sjednica Glavnog odbora SDA biće održana 13. februara u Sarajevu. 

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se