18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Hapšenja i pretresi u više opština RS (video)

Na području Kostajnice, Doboja, Modriče, Obudovca i Šamca u toku je hapšenje lica osumnjičenih za organizovani kriminal, javila je Radio-televizija Republike Srpske. 

Prema njihovim navodima, uhapšeno je pet lica, dok se za još jednim traga, a pretreseno je najmanje pet lokacija na kojima je pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i narkotika. 

Akcija koja još traje rezultat je duže aktivnosti istražnih organa, a svi uhapšeni biće sprovedeni u Specijalno tužilaštvo u Banjaluci. 

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Darko Ilić rekao je da akciju provode pripadnici ovog odjeljenja zajedno sa Specijalnom jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH. 

Cilj akcije je suzbijanje ove vrste kriminaliteta s akcentom na trgovini minsko-eksplozivnim i narkotičkim sredstvima, a više informacija o akciji biće poznato sutra. 

U toku akcija „Marker“

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ vrše pretrese i hapšenja na više lokacija u okviru akcije pod kodnim nazivom „Marker“, potvrdila je Srni portparol Agencije Kristina Jozić. 

Ona je dodala da se akcija provodi po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske. 

Jozićeva je navela da nije u mogućnosti da precizira o kojim lokacijama je riječ, jer su aktivnosti policije još u toku. 

„Više informacija biće saopšteno sutra“, rekla je Jozićeva. 

Radio-televizija Republike Srpske javila je večeras da je na području Kostajnice, Doboja, Modriče, Obudovca i Šamca u toku hapšenje lica osumnjičenih za organizovani kriminal. 

Uhapšeno je pet lica, dok se za još jednim traga. Pretreseno je najmanje pet lokacija na kojima je pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i narkotika. 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=re8ZvUzkKd0]

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se