23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U subotu u Šekovićima velika hajka na vukove

Na području opštine Šekovići, veoma su se namnožili vukovi, koji nanose veliku štetu stočnom fondu, posebno u brdskim selima. Da bi se zaštitili od ovih štetočina, u Lovačkom udruženju „Bišina“ u subotu će organizovati veliku hajku, kako bi se smanjio broj ovih krvoločnih zvjeri.

„Očekujemo učešće više od 200 lovaca, uglavnom sa regije Birač, ali smo pozvali i lovce iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Na području naše opštine primjećen je čopor od 15 vukova, koji u potrazi za hranom napadaju stoku u brdskim selima, ali su na meti ovih štetočina i srneća divljač i mladunci divljih svinja. Vukovi prave velike štete, pa smo odlučili da hajkom smanjimo njihov broj“, rekao nam je Rado Ilić, predsjednik LU „Bišina“ iz Šekovića.

On je najavio da će se nakon hajke, organizovati ručak za sve lovce uz lovački pasulj, nakon čega će se lovci družiti na njima svojstven način.

Proteklog vikenda na području Bačkovca, pet kilometara od Šekovića, odstreljena su dva vuka. Srećni lovci su Matija Vlačić iz Šekovića i Desimir Vasić iz Brčkog.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se