-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

U SŠC „Petar Kočić“ počela rekonstrukcija učeničkih toaleta

ZVORNIK –  U SŠC „Petar Kočić“ danas su počeli radovi na zamjeni spoljašnje i unutrašnje stolarije, kao i na rekonstrukciji učeničkih toaleta koji podrazumijevaju kompletnu zamjenu pločica, sanitarija i krečenje.

Vrijednost radova je preko 300.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Razvojnog programa Evropske Unije.

– Zahvalni smo našem ministarstvu, jer smo se našli među šest srednjih škola u Republici Srpskoj koje treba rekonstruisati. U našoj školi koja je jedna od najvećih, energetska efikasnost je na jako niskom nivou zbog loše stolarije, zbog čega je značaj ovih radova ogroman, a takođe i kad je riječ o toaletima, koji su u lošem stanju. Rok za završetak radova je 60 dana, s tim da će se zamjena spoljašnje stolariji obavljati uglavnom vikendima, a dok traju ostali radovi prilagođavaćemo se na određen način, oslobađati neke učionice, koristiti i dio fiskulturne sale gdje imamo prostor za improvizaciju dvije prostorije – rekla je direktorica škole Biljana Pisić.

Ona je ocijenila da se, kada su u pitanju Vlada Republike Srpske i načelnik opštine i njegovi saradnici, pokazala njihova opredijeljenost da se ulaže u školske objekte, jer se stvaraju bolji uslovi za rad i time i bolji rezultati.

– U našu školu u prethodne četiri godine, uključujći i ovu donaciju, uložen je gotovo milion maraka – istakla je Pisićeva.

Ona je podsjetila da su jedna od rijetkih škola koja nema problema prilikom upisa učenika.

– Ove godine smo planirali da upišemo jedno odjeljenje više u odnosu na prethodnu godinu, dakle 11, a planiramo i novo zanimanje, odnosno probaćemo da upišemo jedno kombinovano odjeljenje konobari-poslastičari– istakla je Pisićeva.

Ona je dodala da je poslato pismo dobre namjere privrednim subjektima gdje je predočeno za koja je zanimanja u okviru potojećih struka moguće obrazovanje.

– Ograničavajući je faktor to što jedna škola može imati ukupno četiri struke i samo u okviru ovih koje mi imamo možemo mjenjati smjerove, a nikako izvan ovih struka – naglasila je Pisićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se