23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Milićima otvorena manifestacija „Budi mi drug“

MILIĆI – Udruženje građana za pomoć osobama sa invaliditetom „Jednakost“ iz Milića organizovalo je trodnevnu menifestaciju „Budi mi drug“ koja je otvorena danas likovnom kretivnom radionicom, u kojoj su učestvovala djeca sa posebnim potrebama i milićki srednjoškolci.
Manifestacija „Budi mi drug“, čiji je budžet 2.000 evra, dio je projekta „Dani jednakosti“, i finansijski je podržana u okviru Programa prekograničnog regiona „Drina-Tara“.

„Za sutra je planirano da u prostorijama Omladinskog centra u Milićima bude održano pjesničko veče, a trećeg dana manifestacije u Osnovnoj školi `Aleksa Jakšić` organizovaćemo prodajnu izložbu radova, koji danas budu urađeni. Novac koji bude prikupljen na taj način iskoristićemo za poboljšanje rada Udruženja“, rekla je Srni predsjednik Udruženja Tatjana Malikanović.

Koordinator Programa prekograničnog regiona „Drina-Tara“ Predrag Marković izjavio je Srni da ovaj program finansira EU. „Želimo da kroz različite aktivnosti doprinesemo ne samo ekonomskom razvoju, nego i kvalitetnijem životu građana u 14 opština, koje su u ovoj prekograničnoj regiji“, rekao je Marković.

Mladen Sekulić iz Milića, koji je potpuno paralizovan od rođenja, svoje likovne kreacije stvara drugačije od drugih umjetnika, držeći kist ili olovku u ustima.

On je istakao da se likovnom umjetnošću počeo da bavi od sedme godine. „Bilo je naporno naučiti tehniku. Bole zubi, boli vrat, glava, ali upornim radom i željom da se nešto postigne rezultate ne mogu izostati. Danas mogu da slikam različite stvari i da napredujem“, rekao je Sekulić novinarima.

Predsjednik Udruženja „Nisi sam“ Božidar Vasić rekao je Srni da su ovakvi skupovi najpraktičniji način da se djeca sa smetnjama u razvoju integrišu u zajednicu.

„Zato i jesmo odabrali da manifestacija bude održana u školskim prostorijama, jer to treba da bude ambijent u kojem će se susretati i sarađivati, uslovno rečeno, tipična i djeca sa poteškoćama u razvoju. Želimo time da uspostavimo praksu koja će biti nastavljena“, rekao je Vasić.

Manifestaciju „Budi mi drug“ tehnički su podržali opština Milići, te nekoliko lokalnih nevladinih organizacija.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se