23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Slot plaćali lažnim novčanicama od 100 KM

BANJALUKA – Aleksandar Miletić (21) i Borislav Tutić (22) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su stavili u opticaj veću količinu falsifikovanih novčanica od po 100 maraka, različitih serijskih brojeva.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je policija radom na terenu došla do informacija da određene osobe stavljaju u promet falsifikovane novčanice.

– Utvrđeno je da su osumnjičeni 12. februara u sportskoj kladionici na području grada Banjaluke stavili u opticaj pomenute novčanice koristeći „slot aparate“ – pojasnili su u policiji.

Oni su dodali da je o ovom hapšenju obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naredio da se oni ispitaju u svojstvu osumnjičenih i da se u redovnoj proceduri protiv njih dostavi izvještaj Sudu BiH. U policiji su istakli da oni nastavljaju rad na ovom predmetu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija utvrđuje koliko dugo su Miletić i Tutić varali i koliku su štetu napravili u kladionicama, a prema prvim informacijama riječ je o većem iznosu.

– Policija nastavlja rad kako bi utvrdila kako su Miletić i Tutić došli do ovih falsifikovanih novčanica. Policija poslije hapšenja nije kod njih pronašla štampariju u kojoj su mogli štampati pomenute novčanice, pa se utvrđuje da li su ih od nekog trećeg otkupili – pojasnio je izvor Glasa Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se