18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

„Sinđentina“ prezentacija za poljoprivrednike

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održana prezentacija sjemenskog programa i programa zaštite kukuruza i strnih žita Kompanije „Sinđenta“, prilagođenog proizvodnim uslovima u BiH.

Srđan Nastić iz ove Kompanije rekao je da je današnje druženje zamišljeno u vidu ratarske prezentacije na kojoj je „Sinđenta“ predstavila svoje ratarske proizvode, kako sjemenski program, tako i sredstva za zaštitu bilja, prvenstveno glavne kulture koja se proizvodi u BiH a to je kukuruz, a zatim i strna žita.

– Ono što smo želili da pokažemo je koji je to optimalan proizvod koji mogu uzeti u svoju proizvodnju i da dobiju najbolji rezultat. Naši su proizvodi prilagođeni tržištu Republike Srpske i BiH, mi ih detaljno ispitujemo kroz niz akivnosti i imamo određene smjernice za poljoprivredne proizvođače, jer na primjer, ako se radi o hibridu kukuruza nije svaki kukuruz za svaki tip parcele, za svaku namjenu, za svaku agrotehniku. Dakle, mi to detaljno ispitujemo i trudimo se da prenesemo poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj i BiH – naglasio je Nastić.

Organizator prezentacije za poljoprivredne proizvođače i distributere sjemenskog materijala i zaštitninih sredstava je Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik u saradnji sa Kompanijom „Sinđenta“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se