14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Sarajlija raskomadao srbijanskog biznismena

BEOGRAD – Obren Zirojević (35), koji se sumnjiči da je na brutalan način na smrt iskasapio srbijanskog biznismena Dragu Mašulovića (60), porijeklom je iz Sarajeva.

Ovu informaciju, koja može da se pronađe na njegovom Facebook profilu, potvrdila nam je njegova dalja rodbina, koja živi u Gacku, odakle je rodom Obrenov otac Budimir.

„Ja sam s njegovim ocem išao u školu, živjeli su u selu Brajevići, kod Gacka, odakle se Budimir odselio u Sarajevo, gdje su se rodili Obren i njegov brat“, rekao nam je njihov dalji rođak, dodajući da misli da imaju dvojno državljanstvo, BiH i Srbije.

I mnoge Sarajlije koje smo kontaktirali, kazale su nam da je u njihovom gradu nekada živio momak pod ovim imenom i prezimenom, ali se prije nekoliko godina odselio zajedno s cijelom porodicom u Srbiju. Međutim, nisu mogli sa sigurnošću da potvrde da se radi o ovom Zirojeviću.

Kako pišu srbijanski mediji, Zirojeviću je određeno zadržavanje u pritvoru do 48 časova zbog sumnje da je 1. februara ove godine monstruozno ubio i raskomadao tijelo Mašulovića.

Osim Zirojevića, uhapšeni su i njegov otac i brat, koji su osumnjičeni da su mu pomagali u ubistvu.

Policija je po naredbi sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija u kojima živi osumnjičeni.

U stanu ubice, u posebnoj prostoriji i frižideru, pronađeni su dijelovi odsječenih nogu ubijenog biznismena.

Istraga je utvrdila da je ubica Mašulovića iskasapio u svom stanu. Prvo mu je šipkom smrskao lobanju, a zatim mu je električnom brusilicom odsjekao obje ruke do ramena i noge iznad koljena.

Nakon toga raskomadani leš stavio je u kese i Mašulovićevim audijem odvezao se u Mirijevo u podrum zgrade u Ulici Jovanke Radaković.

Komšije su prijavile da se u podrumu nalazi raskomadani leš, a nakon izlaska na lice mjesta odsječeni ekstremiteti nalazili su se pored tijela, dok su nedostajale dvije natkoljenice.

Drago Mašulović je inače otac nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Vladimira Mašulovića.

Drago je u žižu javnosti došao maja 2009. godine kada je zbog neizmirenih dugovanja prema njegovom sinu od 27.000 evra skidao koševe sa terena KK Crvena zvezda na Kalemegdanu, pišu Nezavisne novine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se