18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ronaldo i Hamilton rivali Srbinu

ŠANGAJ – Najbolji teniser svijeta Srbin Novak Đoković po drugi put u karijeri imaće priliku da dobije nagradu „Laureus“ koja se dodjeljuje najboljem sportisti godine.

Đoković je ovo laskavo priznanje već dobio 2012. godine za fenomenalne rezultate 2011, koja mu je bila najbolja u karijeri. Prošla sezona nije bila toliko uspješna za najboljeg srpskog tenisera, ali je ponovo imao zapaženih rezultata zbog čega je nominovan za „Laureus“. On se nalazi na listi kandidata koja je juče objavljena u Šangaju, gdje će 15. aprila biti dodijeljena nagrada.

U obrazloženju je navedeno da je Đoković prethodne godine drugi put u karijeri osvojio titulu na najprestižnijem turniru u Vimbldonu. Takođe, vratio se na prvo mjesto ATP liste. Ukupno je podigao sedam trofeja u 2014. godini, a bio je uspješan i na završnom mastersu u Londonu. Pored Srbina, u konkurenciji za dobitnika „Laureusa“ nalaze se svi koji su obilježili prošlu godinu u sportu, odnosno sve najbolje što svjetski sport trenutno ima. Tu je najbolji svjetski fudbaler Kristijano Ronaldo iz Portugalije, koji je prošle godine osvojio Ligu šampiona sa Real Madridom, zatim svjetski šampioni u „formuli 1“ i moto GP, Englez Luis Hamilton odnosno Mark Markez iz Španije. Za laskavu nagradu boriće se još novi svjetski rekorder u skoku s motkom Reno Lavileni iz Francuske i prvi golfer svijeta Britanac Rori Mekilroj.

Takođe, na ovoj ceremoniji biće dodijeljena nagrada za najbolju sportistkinju godine. U konkurenciji se nalaze: novozelandska atletičarka Valeri Adams, skijašica Marit Bjorgen iz Norveške, etiopijska atletičarka Genzebe Dibaba, alpska skijašica iz Slovenije Tina Maze i teniserke Serena Vilijams iz SAD i Kineskinja Li Na. Inače, nagrada „Laureus“ dodjeljuje se od 2000. godine. Do sada najviše puta u obje konkurenciji ju je dobio teniser Rodžer Federer, čak četiri. Jedini koji još ima tri titule je atletičar Jusein Bolt iz Jamajke.

Svi kandidati

1. Novak Đoković (Srbija) – tenis

2. Kristijano Ronaldo (Portugalija) – fudbal

3. Luis Hamilton (Engleska) – „formula 1“

4. Reno Lavileni (Francuska) – atletika

5. Mark Markez (Španija) – moto GP

6. Rori Mekilroj (S. Irska) – golf

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se