13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

„Respiratorni uzrok“ uslovio nesvjestice?

Direktor Dječije bolnice u Novom Sadu Slobodan Grebeldinger pretpostavlja da je „respiratorni uzrok“ uslovio masovno padanje u nesvijest učenika Osnovne škole „Isidora Sekulić“ u Šajkašu u vojvođanskoj opštini Titel. 

„Po uočenim simptomima možemo pretpostaviti da se radi o nekom respiratornom uzroku, da su učenici nešto udahnuli, ali šta je izazvalo trovanje i nesvesticu znaće se kad sa Sudske medicine dođu definitivne toksikološke analize“, rekao je Grebeldinger. 

On je to rekao poslije susreta sa Vesnom Kopitović, pokrajinskim sekretarom za zdravstvo, koja je danas posjetila zatrovane učenike u Dječijoj bolnici, te obavila razgovar s njima i njihovim roditeljima, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Pokrajinske vlade Vojvodine. 

Direktor je istakao da su sva djeca u dobrom opštem stanju i da niko nije životno ugrožen. 

„Imaju blagu simptomatologiju koja se ogleda u pomućenju vida i tegobama sa disanjem. Preventivno smo uradili deo prijema da bi se napravila dijagnostika. Od sve dece uzeti su krv i urin i poslati na toksikološku analizu“, naveo je Grebeldinger. 

Kopitovićeva je rekla da su učenici u razgovoru s njom bili nasmijani i da nisu osjećali tegobe. 

„Ono što je za roditelje i građane važno, to je da deca pričaju, da su nasmejana, a niko od njih nije mi se požalio na tegobe. Rekli su mi da su imali tegobe u vidu otežanog disanja, kao i da su osetili neki miris“, rekla je ona. 

U Dječiju bolnicu danas je primljeno 14 učenika iz Osnovne škole „Isidora Sekulić“ u Šajkašu. Svi učenici su pregledani, 11 je hospitalizovano, dok je troje poslije obavljenog pregleda pušteno kući. 

Više učenika onesvijestilo se danas nakon časa fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ iz naselja Šajkaš u vojvođanskoj opštini Titel. 

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se