2 C
Zvornik
19. април 2024.

Putin: Vodićemo nezavisnu spoljnu politiku

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Moskva, uprkos pritiscima, voditi nezavisnu spoljnu politiku, u skladu sa interesima ruskog naroda i da bi osigurala globalnu bezbjednost i stabilnost. 

Putin je u poruci ruskim diplomatskim službenicima naglasio da, u sadašnjem izazovnom međunarodnom okruženju, sve veći značaj ima efikasan rad Ministarstva spoljnih poslova, ambasada, konzulata i ostalih predstavništava. 

„To je garancija da će Ruska Federacija, uprkos pritiscima, i dalje voditi nezavisnu spoljnu politiku koja ispunjava vitalne interese našeg naroda i koja je u skladu sa osiguravanjem globalne bezbjednosti i stabilnosti“, poručio je Putin u telegramu diplomatama. 

On je rekao da Rusija ima važan zadatak da ojača Evroazijsku ekonomsku uniju i razvije višestruku saradnju sa svojim partnerima sa položaja predsjedavajuće u Organizaciji šangajske saradnje i BRIKS-u. 

Ruski lider je naglasio da su ruske diplomate uvijek bile poznate po patriotizmu, velikoj stručnosti i posvećenosti službi, prenio je TASS. 

Rusija danas obilježava dan diplomatskih radnika, koji je uspostavljen 2002. godine, povodom 200 godina od osnivanja ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se