20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Provokacija i dokaz savezništva u borbi protiv Srba

Odlikovanje koje je član ratnog predsjedništva BiH Ejup Ganić dobio od odlazećeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića predstavlja provokaciju za Srbiju i Republiku Srpsku, i taj čin dokazuje da je cilj da se i dalje, 20 godina nakon rata, satanizuje srpski narod, rekao je predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Srpske Nedeljko Mitrović.

„To je nešto najstrašnije što se moglo očekivati od Josipovića, koji se predstavljao kao demokrata i objektivan čovjek. Tim je činom dokazao da je cilj da se i dalje, 20 godina nakon rata, satanizuje srpski narod“, izjavio je danas Mitrović Srni.

On je naglasio da je takav čin neprihvatljiv, i da treba alarmirati međunarodnu zajednicu, kao i intenzivirati na svaki način procesuiranje svih potencijalnih ratnih zločinaca.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je Srni da odlikovanje koje je Ganić dobio od Josipovića očigledno jasno pokazuje da su /Hrvati i Bošnjaci/ uvijek bili saveznici u borbi protiv Srba.

„I evo, na kraju svog mandata hrvatski predsjednik je i potvrdio to što smo sve vrijeme znali, i to je doprinos njihovom savezništvu i priznanje borbi protiv srpskog naroda“, naglasio je Savčić.

Josipović je juče u Zagrebu uručio orden članu ratnog predsjedništva BiH Ejupu Ganiću za doprinos u uspostavljanju hrvatske nezavisnosti i njenog razvoja.

Srbija Ganića tereti za ratni zločin počinjen u masakru vojnika JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici 2. i 3. maja 1992. godine.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=crlr0DJlLeA]

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se