3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Prostitutke za optuženog iz Haga, advokati lumpovali u pabu

BEOGRAD – Na početku rada Haškog tribunala jedan od pritvorenika naručivao je prostitutke i dovodio ih u sobu za intimne kontakte, kazao je poznati advokat iz Beograda Miroslav Vasić.

Ovaj način „relaksiranja“ pritvorenika, kojeg Vasić nije želio da imenuje, potrajao je sve dok u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu nije postalo jasno da žene koje su dolazile u posjetu nisu bile pritvoreniku ni supruga ni djevojka, pa su posjete zabranjene.

Advokat, koji je u Hagu, između ostalih, branio Slavka Dokmanovića i Milu Mrkšića, ispričao je i druge zanimljivosti koje su se odvijale iza paravana sudskih procesa u Hagu. On je kazao da su i advokati iz Srbije, Hrvatske i BiH takođe nastojali da se opuste nakon napornih rasprava.

– Mi smo se dobro upoznali tokom boravka u Hagu. Pravili bismo jednom u dva mjeseca balkanske zabave u pabu. Došli bi i tužioci, osoblje i sekretarice. Tužioci se nisu mogli načuditi govoreći da mi koji smo ratovali sada pjevamo iste pjesme – rekao je Vasić za „Vesti“.

Advokati s prostora bivše Jugoslavije su se okupljali i u restoranu koji se nalazi samo 200 metara od Haškog tribunala, a otvorio ga je branilac Mladena Naletilića Tute.

– U tom restoranu smo uživali u balkanskim specijalitetima – prisjetio se Vasić.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se