10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Presudili prekidi i skok igra (video)

Zadnju pobjedu na svom terenu fudbaleri Drine ostvarili su 24. avgusta prošle godine kada su savladali Radnik sa 1:0.

Nakon toga prošlo je dosta vremena u traženju recepta za novu pobjedu i izgleda da je konačno pronađen.

Drina je danas sasvim zasluženo pobjedila mostarski Velež 3:1 a trener domaćih Dragan Mićić je čestitao svojim igračima na dobrom zalaganju i kvalitetnoj utakmici te gostima na fer i korektnoj igri.

„Mislim da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu i za jako težak teren gdje je presudila skok igra tj. prekidi. Ekipa Veleža je došla u vodstvo ali na našu sreću brzo smo se vratili i uzeli stvar u svoje ruke, kontrolisali smo igru i iz tih prekida uspjeli smo da damo dva gola i da utakmicu privedemo kraju“, rekao je Mićić na konferencija za medije poslije utakmice.

On je istakao da je za Drinu svaka utakmica jako bitna zbog cilja koji imaju a to je opstanak u društvu najboljih BiH.

Mićić se osvrnuo i na igru novajlija u ekipi rekavši da je jako bitno da su oni pokazali želju i htjenje na utakmici i dodao da se tako treba boriti za grb Drine i Zvornika.

Njegov kolega Nedim Jusufbegović ističe problem koji je imala njegova ekipa sa prekidima.

„Nismo bili, bar sam ja to tako vidio, pod nekim pritiskom pa da mogu shvatiti greške koje smo napravili kod prekida. To su bila dva ili tri prekida što je sasvim razumljivo za ovakvu utakmicu, ništa enormno, ništa veliko, međutim jednostavno reakcija individualna je bila katastrofalna, to nas je i koštalo. Nažalost, posle trećeg gola nismo mogli da se vratimo“, kaže trener Veleža.

On smatra da je njegova ekipa, bar što se tiče igre, korektno kontrolisala utakmicu.

„U svakom slučaju dinamična utakmica, zato što nivo igre po zemlji nije mogao da se uspostavi, odnosno pas igra, zato su svi napadi manje više završavali jako direktno što je iziskivalo jednu trku gore-dole. Veoma dinamična utakmica, mada to nije bila neka kvalitetna fudbalska predstava, prije svega zbog terena“, istakao je Jusufbegović, čestitajući Drini na zasluženoj pobjedi.

Jusufbegović je na kraju dodao da je cilj Veleža da bude što bolji ali sa ovakvom igrom i pristupom taj cilj je teško ostvariv.

U sledećem kolu Drina ide na noge Zrinjskom dok Velež gostuje Mladosti.

[mom_video type=“youtube“ id=“tYCDV6IIAo0″]

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se