5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski, Vasilije imao težak udes

BIJELJINA – Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski, Vasilije (Kačavenda), koji poslije povlačenja sa trona te eparhije SPC, živi u manastiru Svete petke u Bijeljini, potvrdio je, u utorak veče, za „Novosti“, da je, tog dana, u poslijedpodnevnim časovima imao težak udes, tri kilometra od auto puta Beograd-Zagreb, prema Šapcu, kod poljopivredne ekonomije.

Riječ je, kako kaže sagovornik Novosti, o lančanom sudaru, za koji nije kriv njegov vozač, pa su se, odmha, vratili u Bijeljinu.

Vladika je bio na mjestu suvozača u svom automobilu „Audi 4“, stari tip, i, kako ističe, „dobro je ugruvao glavu i dio tijela“. Vozač je prošao bez težih povreda, a vozilo je osetno stradalo.

„Pošto sam imao dva moždana udara i dve hiruške intervencije, naravno, da ovakve stvari za mene predstavljaju rizik“, rekao je vladika Kačavenda, ističući da, po dogovoru sa ljekarima, uzima redovnu terapiju, da miruje, a već, u srijedu, u Opštoj bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini biće urađeni radiološki snimci glave i pregledi, kako bi se ustanovilo da li ima ozbiljnijih problema.

Penzionisani episkop se, u utorak po podne, vraćao iz Patrijaršije SPC u Beogradu, u manastir Svete Petke u bijeljinskom naselju „Pet jezera“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se