10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Ovi jugoslovenski filmovi bi postidili i „50 nijansi“

Domaća kinematografija, a posebno ona iz „starih dobrih vremena“ uvijek je umjela da prikaže ono najbolje u seksu. Bili surovi, brutalni ili romantični, Jugoslavija nije oskudjevala u kvalitetnim filmovima sa primjesama erotike. „50 nijansi“? Ma, hajte, molim vas!

Vizantijsko plavo

Vizantijsko plavoMistika koja obavija ovaj film od odnosa između Kaje Žutić i Lazara Ristovskog, do tajnog sastojka grčke plave boje na freskama u stvari je ono što ga čini erotičnim. Iako nije previše eksplicitan, film je zavodljiv na neki neobjašnjiv način, a scena u kojoj oni nagi jašu vola pored vode je antologijska, piše Blic.

[mom_video type=“youtube“ id=“Ah4tSliIG1U“]

Una

UnaNepresušna inspiracija se nalazi u tim zabranjenim vezama, poput studentkinje i profesora. Još ako je ona mlada, lijepa i slobodna, a on stariji i oženjen, eto filma punog erotskog naboja. Fantastični Rade Šerbedžija i Sonja Savić su samo doprinijeli snazi koju ovaj film ima.

[mom_video type=“youtube“ id=“EIQ7Ht0f9Ao“]

Čudo neviđeno

Čudo neviđenoPored Makarija Čudotvorca i Amerikanke, ovom filmu ništa više nije bilo potrebno. Ali scena u kojoj se rasna Savina Geršak kupa u jezeru… Izvinite, Anastasija i Kristijane, ali totalno ste van konkurencije.

[mom_video type=“youtube“ id=“hp4destoWcA“]

Lepota poroka

Lepota porokaJasno da je scena „Da me vidi moja mila majka“ neprevaziđena, ali nježnost i erotičnost kojom obiluje kupanje oslobođene Mire Furlan sa turistima je definitivno bilo teško postići.

 [mom_video type=“youtube“ id=“3lB-9NDxTAE“]

WR – Misterije organizma

Misterije organizmaOvaj film je izazvao mnogo kontroverzi pošto je snimljen u nezgodnom istorijskom razdoblju šezdesetih, ali posle njega ništa nije bilo isto, a posebno scene seksa.

[mom_video type=“youtube“ id=“HReO4WfrpCI“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se