10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Osnovna muzička škola proširuje saradnju i područje djelovanje

ZVORNIK – U ponedeljak, 16. februara 2015. godine, direktori Osnovne muzičke škole iz Zvornika i Muzičke škole „Erchercog Johan“ iz austrijskog grada Pingau, Ljubiša Popović i Andreas Ebner, uz podršku Opštine Zvornik, potpisaće Memoranduma o saradnji.

Prema Popovićevim riječima, ideja za potpisivanje Memoranduma potekla je iz redovne saradnje zvorničke muzičke škole i LOT tima iz Bratunca (austrijski kontigent). Preko vojnika iz ovog tima inicijativu je prihvatio direktor Ebner koji je najavio posjetu zvorničkoj Osnovnoj muzičkoj školi za 15. februar, a dan nakon toga biće upriličeno i potpisivanje Memoranduma.

Popović je najavio da je u dosadašnjim kontaktima sa Ebneremo dogovoreno da u junu ove godine profesori i najvrijedniji učenici ove škole, kao i članovi Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“ posjete školu „Erchercog Johan“ u Pingauu gdje će ih tokom četiri dana ugostiti kolege i vršnjaci.

Nakon potpisivanja Memoranduma, gostima iz Austrije biće predstavljena kulturna i prirodna bogatstva naše opštine, dok će u ponedeljak u 19:00 sati u holu muzičke škole biti upriličen i koncert učenika zvorničke škole i „Izvornika“.

Memorandum će potpisati i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, jer će saradnja škola biti ostvarivana uz podršku Opštine Zvornik koja će zadužiti službenika za komunikaciju sa školama, koordinirati obaveze škola i opština u kojima djeluju i predlagati metode za unaprijeđenje tekuće saradnje.

Nakon potpisivanja Memoranduma, direktoru Popoviću biće predate inicijative za otvaranje isturenih odjeljenja Osnovne muzičke škole u Milićima i školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku, područno odjeljenje Oraovac.

Inicijative za proširivanje područja djelovanja Popoviću će uručiti načelnici opštine Milići Živojin Jurošević i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, a na osnovu ankete sprovedene među roditeljima učenika.

Muzička škola je izrazila spremnost da uđe u ove projekte, a na ovaj način će osnovcima iz Milića, kao i iz Oraovca, Križevića i okolnih mjesnih zajednica biti omogućeno da steknu osnovno muzičko obrazovanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se