18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nesuđena TV zvijezda utopila se u rijeci

VISOKO – Amila Hasanović (21) iz Visokog poginula je kada je automobilom „folksvagen polo“ sletjela u rijeku Bosnu u mjestu Donja Seoča kod Visokog, potvrđeno je u policiji.

Hasanovićeva je poznata po učešću u muzičkom šou „Zvijezda možeš biti ti“ sarajevske televizije „Hajat“.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 14 časova, kada se djevojka na lokalnom putu Visoko – Kakanj survala u rijeku Bosnu, a tijelo je izvučeno juče oko podne, piše Glas Srpske.

Jedan od prolaznika vidio je kada se desila nesreća i odmah je pozvao policiju, koja je ubrzo izašla na lice mjesta, ali nije bilo traga ni automobilu ni djevojci, jer je nabujala Bosna brzo odnijela vozilo.

U potragu za djevojkom uključili su se ronioci i specijalne jedinice policije. U ponedjeljak do večeri nisu uspjeli da pronađu automobil, pa je potraga nastavljena i juče.

Specijalci i vatrogasci duže vrijeme radili su u teškim uslovima, jer je vodostaj rijeke Bosne visok, pa je veoma brza i hladna, a duvao je i jak vjetar.

Nakon pronalaska automobila ronilac je zakačio sajle za njega i potom je, uz pomoć teškog kamiona, izvučen na obalu rijeke. U njemu je bilo i tijelo nesrećne djevojke.

Na obali rijeke Bosne okupio se i veći broj zaprepaštenih građana, koji su posmatrali akciju izvlačenja, a saobraćaj se na tom regionalnom putu, koji povezuje Visoko i Kakanj, odvijao jednom trakom.

Nakon što je vozilo izvučeno, pripadnici odjeljenja kriminalističke policije MUP-a ZDK-a počeli su sa uviđajem, čiji je cilj da se utvrde sve okolnosti ove tragedije.

Jedan od ribara, koji je pecao na obali Bosne kada se desila nesreća, ispričao je da su prizori bili šokantni i da uzrok nesreće nije neprilagođena brzina.

– Djevojka je parkirala automobil u blizini obale i kada je kretala najvjerovatnije nije ubacila u prvu brzinu i vozilo je ostalo u rikvercu. Kada je dala gas, vozilo je sletjelo u rijeku. Vidjeli smo da pokušava da otvori vrata, ali nije mogla, zatim je pokušala, ali bezuspješno, da razbije prozor – istakao je ovaj ribar.

Prema njegovim riječima, dok su ušli u vodu, vozilo više nisu mogli da vide.

Zaposleni na televiziji „Hajat“, na kojoj se emituje šou „Zvijezda možeš biti ti“, ostali su u šoku nakon što su čuli za ovu tragičnu vijest.

– Amila je bila uvijek vesela djevojka, puna života. Sve je šarmirala svojom pojavom. Bila nam je jako draga i o njoj imamo svi samo pozitivno mišljenje. Šokirani smo i zatečeni nakon što smo čuli šta se dogodilo – kazali su na ovoj televiziji.

Poznanici Hasanovićeve su takođe rekli da su u šoku otkako su saznali za nesreću i da je Amila bila prava prijateljica, uvijek nasmijana i spremna da pomogne svima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se