20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Nema spasa na vidiku za Ukrajinu, rat se sve više širi

DONJECK – Bombardovanje Donjecka gotovo bez prestanka traje poslije prekida mirovnih pregovora u Minsku, a situacija je kritična u okolini grada Debalcevo.

Zvaničnici samoproglašene DNR ističu da su tokom noći poginula tri civila, od posljedica artiljerijskog napada ukrajinskih snaga na stambeni dio Donjecka.

Iz pobunjeničkih redova je saopšteno da su u nedjelju živote izgubile četiri osobe, što dovodi do broja od preko 20 žrtava građanskog rata za protekla 24 sata.

Prema pojedinim izvještajima, rakete ispaljene sa ukrajinske strane su pogodile dvije stambene zgrade, blizu jedne škole, koja je zatvorena do srijede. Takođe, na udaru se našla i garaža javnog prevoza, gdje je jedna osoba poginula.

Iz dobrovoljačkog bataljona Azov, koji se bori na strani Kijeva, saopšteno je da je grad Ugljegorsk pod kontrolom proruskih snaga, te da su sve jedinice Vojske Ukrajine i Nacionalne garde napustile taj grad.

Sve to se dešavalo poslije propasti pregovora u Minsku, a sa tri strane su stigle različite informacije, predstavnik Ukrajine, bivši predsjednik Leonid Kučma istakao je da nema prostora za dalje razgovore, OEBS je pozvao na nastavak pregovora, te optužio predstavnike pobunjenika za nesaradnju, dok je iz DNR i LNR saopšteno da takvi navodi OEBS nisu tačni.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se